Anshel Ver Eecke en Nina Coolman winnen BK-manche in Aalst

10/07/17 om 10:23 - Bijgewerkt om 10:23

Voor de Brugse was het haar eerste tornooizege samen met Julie De Beule, Menenaar Ver Eecke won samen met Tim Lemmens ook al de manche in Hechtel-Eksel.

Anshel Ver Eecke en Nina Coolman winnen BK-manche in Aalst

© Facebook Belgian Beachvolley Championship

Nina Coolman en de Waalse Julie De Beule deden recent internationale ervaring op in Barcelona en dat rendeerde meteen in het Belgisch kampioenschap. Het duo speelde eerder al heel wat finales, maar mocht in Aalst voor het eerst een tornooizege vieren. Door het ontbreken van topduo Katrien Gielen-Liesbeth Mouha werd de finale zelfs een West-Vlaams onderonsje. Aan de overzijde van het net stonden namelijk Maud Catry (Kortrijk) en Els Vandesteene (Oostkamp), die vorig jaar Belgisch kampioen werden. Coolman en De Beule haalden het ditmaal echter vlot met 21-10 en 21-14.

Tweede tornooizege

Ook bij de heren ontbraken de topfavorieten en zonder Dries Koekelkoren en Tom van Walle stegen de kansen van de West-Vlamingen dan ook fors. Anshel Ver Eecke uit Menen boekte samen met zijn vaste partner Tim Lemmens zijn tweede tornooizege van het seizoen. De Menenaar lijkt dus tijdig in topvorm voor het tornooi van volgend weekend in zijn thuisstad. In de finale werd afgerekend met Aljosa Urnaut en Dennis Deroey: 21-13 en 21-16. De broers Louis en Lander Vandecaveye uit Bellegem schopten het tot de halve finales, maar verloren daarin na een spannende driesetter van Urnaut en Deroey.

De volgende manche van het BK beachvolleybal vindt komend weekend plaats in Menen. De topfavorieten bij de dames en heren zijn wel ingeschreven voor dit tornooi, dus wordt het voor de West-Vlamingen een stuk moeilijker om te scoren.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!