Achel weigert promotie naar Liga A, maar dat verandert niets voor Optima Lendelede en Marke Webis

Optima Lendelede en Marke Webis zullen ook volgend seizoen derby's spelen in Liga B. © Foto Bart
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De kampioen van Liga B besliste woensdagavond onverwacht om niet te promoveren naar Liga A, maar toch moeten de West-Vlaamse ploegen geen hoop koesteren om de promotieplaats in te pikken.

Avoc Achel beëindigde het seizoen in Liga B met 61 punten en werd zo duidelijk kampioen voor Vosselaar, dat 55 punten sprokkelde. Optima Lendelede eindigde met 53 punten als derde, Marke Webis had één puntje minder en werd zo vijfde in de eindstand.

Achel had fors geïnvesteerd om de sprong naar Liga A te kunnen maken – met kleppers als Tim Verschueren en Allan van de Loo – maar besloot woensdagavond verrassend om de promotie te weigeren. “Een nuchtere evaluatie van pro’s en contra’s heeft geleid tot deze beslissing”, klinkt het in een officiële mededeling. “Avoc Achel neemt deze beslissing in het kader van haar strategie, waarin er wordt gestreefd naar continuïteit van de club. Een stap naar Liga A hoort hier op dit moment niet bij. Die overstap zou het evenwicht in de werking van de club verstoren, zowel organisatorisch als financieel.”

Bij nummer twee Vosselaar was de verrassing groot en ook Lendelede zou eventueel kunnen dromen van een ticket voor Liga A, maar dat blijkt helemaal niet aan de orde te zijn. “Het is zo dat er geen enkele ploeg zakt uit Liga A en enkel en alleen de kampioen er eventueel als elfde ploeg mocht bijkomen”, weet Wim Degezelle, bestuurslid bij Optima Lendelede. “Bij ons wordt dan ook helemaal geen rekening gehouden met een mogelijke promotie.”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier