Volleybal: Belgische mannen winnen met 3-1

Redactie KW

De Belgische mannen zijn goed op weg naar de volgende voorronde voor het WK. Ze wonnen gisterenavond met 3-1 van Roemenië. Eerder deze week werd er ook al met 3-1 gewonnen van Oostenrijk.

De nationale ploeg startte sterk tegen de Roemenen en sloeg al snel een vijfpuntenkloof. In een mum van tijd stond het 25-18 mede dankzij een sterke Tuerlinckx. In de tweede set waren beide ploegen elkaar waard. De jonge Red Dragons maakten iets te veel fouten, waardoor de Roemenen de tweede set wonnen met 22-25.

Ook in de derde set hadden de Belgen het moeilijk met de goed opgestelde Roemenen. Halfweg maakten ze evenwel zeven punten op rij, waardoor de definitieve kloof geslagen was. 25-15 en 2-1 voor de Belgen.

In set vier bleef het lange tijd spannend. De Roemenen gingen mee tot 18-18, maar onder leiding van Deroo en Depestele hielden de Belgen het hoofd koel: 25-21 en 3-1 winst. Vanavond spelen de Belgen om 20.00u tegen Noord-Ierland.

Volgende belangrijke afspraak voor de nationale ploeg is de dubbele confrontatie met Griekenland op 1 en 8 juni. De winnaar gaat door naar het Europees Kampioenschap, later dit jaar in Denemarken en Polen.

Volleybal: Belgische mannen winnen met 3-1

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier