Volleybal: Yellow Tigers verslaan Noord-Ierland met 3-0

Redactie KW

De Belgische volleybalvrouwen hebben ook hun tweede wedstrijd in het WK-kwalificatietornooi in Kortrijk gewonnen. Noord- Ierland ging voor de bijl met 3-0.

Coach Gert Vande Broek had voor de op papier makkelijke confrontatie tegen de Noord-Ierse dames enkele basispionnen uit zijn ploeg gelaten. Ilka Van de Vyver liet het niet aan haar hart komen en zorgde meteen voor een 10-0 voorsprong. De dames hadden er merkbaar zin in en met de steun van het publiek werd het al snel 25-7.

In de tweede set ging het zowaar nog makkelijker voor onze Belgische dames. Freya Aelbrecht en de haren walsten over hun tegenstanders heen: 25-4. In de laatste set was het gewoon uitkijken naar hoeveel punten Noord-Ierland zou kunnen sprokkelen. Caroline Laforge legde de eindcijfers vast: 25-8 en 3-0 winst voor de Yellow Tigers.

Om 17.30u vandaag spelen de Yellow Tigers hun laatste kwalificatiewedstrijd van dit tornooi tegen Zwitserland dat zijn beide wedstrijden ook won. Bij winst mogen de Belgische dames naar de derde kwalificatieronde.

Volleybal: Yellow Tigers verslaan Noord-Ierland met 3-0

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier