Volleybal – Menen lijdt pijnlijke nederlaag

Parky Menen liep een pijnlijke thuisnederlaag op tegen de laatste in de stand, Vosselaar. Roeselare deed het wel goed. Het zette een droge 3-0 op het scorebord tegen Waasland.

Tot voor deze speeldag had Vosselaar nog geen enkele wedstrijd kunnen winnen. Maar wat voor Menen een gemakkelijke overwinning had moeten worden, eindigde in een pijnlijke blamage. Menen kon uiteindelijk geen enkele set winnen, en bleef verweesd achter door de nederlaag. Spelers, bestuur en supporters waren dan ook erg ontgoocheld. Menen kan dus geen afstand nemen van rechtstreekse concurrent Waasland, en blijft gedeeld voorlaatste.

Roeselare kende dit weekend geen problemen met Waasland. De mannen van coach Baeyens hadden een pittige trainingsweek achter de rug, en wilden liefst zo weinig mogelijk energie verspillen met het oog op het Champions League duel van komende woensdag. Waasland ging tot 17-17 in de eerste set mee, maar daarna nam Roeselare definitief de bovenhand. Hoewel het aanvalsspel van de thuisploeg heel de wedstrijd stroef verliep, kwam Roeselare toch nooit in de problemen. 3-0 was dan ook ene logische eindstand. (setstanden:25-18, 25-23, 25-20)