Volley – titelstrijd wordt weer spannend

Redactie KW

Roeselare heeft de tweede wedstrijd in de play-of finale met 3-2 verloren van Maaseik. In de stand staat het nu 1-1.

In set 1 wisselen beide teams goede met slechte momenten af. Maar het is Maaseik dat aan het langste eind trekt. Van de Voorde zet de derde setbal om. 25-22, 1-0 voor de thuisploeg.
Met o.a. enkele fraaie opslagen van Lopes lijkt Maaseik ook in de tweede set een beslissende voorsprong te nemen. Maar dan scoort Roeselare plots zes keer op rij. Wie anders dan Contreras maakt het af na een lange rally, 23-25. 1-1 in sets.

Maaseik herpakt zich in de derde set. Kevin Klinkenberg zet het slotakkoord en mept de 25-22 op het bord. 2-1 voor Maaseik.
Set vier is een dubbeltje op zijn kant. Beide teams geven elkaar geen duimbreed toe, maar het is Roeselare dat het uitmaakt met een ace van Radovic. 24-26, een tiebreak moet opnieuw de beslissing brengen. En daarin lijkt Maaseik al snel de duimen te leggen. De thuisploeg komt 6-10 achter maar vecht terug onder impuls van een beresterke Lopes. Maaseik scoort plots aan de lopende band en pakt de vijfde set met 15-11. De Lotto Dome staat op z’n kop na een ongeziene remonte in de tiebreak. In de strijd om de landstitel staat het nu 1-1. Zaterdag wordt opnieuw in Roeselare gespeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier