Volley- Roeselare verliest opener, Menen speelt barrage

Redactie KW

Roeselare heeft de opener van de finale met 3-1 verloren in Maaseik. Menen is door het verlies tegen Antwerpen, veroordeeld tot het spelen van barragewedstrijden.

Maaseik – Roeselare 3-1

Roeselare had nog geen enkele set gewonnen in Limburg, maar beet fel van zich af. Onder impuls van Tuerlinckx (die nog steeds verkozen wordt boven Rouzier) pakte Knack de eerste set met 21-25. Van Walle sloeg de bezoekers in de vernieling in set 2 (25-22), maar set drie bracht de spanning helemaal terug. Bij 21-21 besliste een blok op Nikic de set (25-23). Spelverdeler Pinheiro bezorgde Roeselare heel wat problemen met zijn opslagen. Daar kon ook de ingevallen Rouzier niks meer aan verhelpen (25-16).

Woensdag wordt wedstrijd 2 gespeeld in Schiervelde.

Menen – Antwerpen 1-3

Menen liep tot drie keer drie punten uit, maar zag de eerste set toch nog verloren gaan (23-25). Hollez en Devoldere stuwden de thuisploeg naar 25-19 winst in set twee, en ook set drie bleef lange tijd spannend. Bij 19-19 miste Menen twee opslagen, en kreeg het een licht gefloten voetfout tegen (23-25). In de vierde en laatste set ging Menen roemloos onderuit (13-25). Door dit verlies is het veroordeeld tot het spelen van barragewedstrijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier