Volley – Roeselare verliest met 3-0 in Mallorca

Redactie KW

Knack Roeselare heeft zijn laatste wedstrijd in de poulefase van de Champions league niet kunnen winnen. Het werd 3-0 in Mallorca.

Het hoefde allemaal niet meer voor Roeselare, dat al zeker geplaatst was voor de final 16. Bovendien is er zaterdag het duel tegen aartsrivaal Maaseik. Maar door de 3-0 nederlaag zien ze wel de groepswinst aan hun neus voorbijgaan.

De verplaatsing startte met een echte lijdensweg toen de geplande vlucht richting Mallorca werd geschrapt en de ploeg slechts dinsdagavond laat ter plaatse aankwam. En in de wedstrijd botste men op een wilskrachtig Portol Palma Mallorca, de onbetwiste leider in de Spaanse competitie, die mits een thuisoverwinning nog kon doorstoten naar de volgende ronde.
Na een erg vroege achterstand in de eerste set (18-11) kon Knack Randstad nog even milderen (21-19) maar het raakte niet verder dan 25-21. Voor de start van de tweede set kwamen Rozier en Borremans in de plaats van Tuerlinckx en Guilherme. Na een moeilijke start waarin vooral Nikic problemen kende om te scoren kwam Knack stilaan onder stoom. Het werd zelfs 7-11 maar daarna ging het gelijkopgaand vanaf 11-11 tot 16-16. Tot het opnieuw wat moeilijker verliep en Mallorca afstand nam met 19-16. Drie opeenvolgende wissels met Tuerlinckx ipv Verhanneman, Guilherme ipv Borremans en Pajusalu ipv Verhelst mochten niet baten en het werd zelfs 21-16. Knack Randstad stribbelde nog wat tegen maar de set werd beëindigd op 25-19.
De derde set werd aangevat met Guilherme, Rouzier, Tuerlinckx, Nikic, Pajusalu, Radovic en Lemay. Na opnieuw een vroege achterstand kon nog even dichterbij gekomen worden (11-9) maar halfweg de set moest Knack Randstad de rol lossen en ook deze set werd na 23-17 met 25-19 verloren.


Knack Randstad plaatste zich echter wel bij de acht beste teams van Europa (de poulewinnaars Thessaloniki, Dinamo Moscow, Macerata, Piacenza, Trentino, Odintsovo en beste tweedes Knack Randstad en Zenit Kazan) en hoopt hierdoor op een gunstige loting voor de 1/8ste finales. De andere acht teams die zich konden plaatsen voor de volgende ronde zijn Czestochowa, Istanbul, Maaseik, Vitoria, Mallorca, Bled, Friedrichshafen en Belchatow. De loting vindt plaats op donderdag om 17u in Liechtenstein.

bron : www.volleyteam-roeselare.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier