Volley – Knack loot Friedrichshafen

Redactie KW

Knack heeft het niet getroffen met de loting. Friedrichshafen won in 2007 nog de Champions League.

In Liechtenstein werd er geloot voor de 8ste finales van de Champions League. Roeselare neemt het daarin op tegen het Duitse Friedrichshafen. Friedrichshafen is geen onbekende in België. Maaseik trof de Duitsers de jongste jaren een paar keer, met wisselend succes. De Duitse kampioen won de Champions League in 2007. Dit seizoen lijkt Friedrichshafen iets minder sterk. Toch zal Roeselare vol aan de bak moeten.

Omwille van de loting speelt Knack Randstad eerst thuis op woensdag 11 februari (om 20.30u) en volgt op woensdag 18 februari de terugwedstrijd in de Sport Arena te Friedrichshafen. Nadeel hierbij voor Knack Randstad is dat, indien het tot een ‘golden set’ komt, Friedrichshafen deze in eigen huis zal kunnen spelen. Als Knack Randstad doorstoot naar de 1/4 finale wacht daar de winnaar van het duel Vitoria Sc (Por) – Iraklis Thessaloniki (Gre).

Coach Dominique Baeyens is tevreden met de loting : “Een gevreesde uitstap richting Rusland hebben we kunnen ontlopen en ook de drie Italiaanse tegenstanders treffen we niet. Dus ben ik tevreden met de loting want het kon veel erger. VfB Friedrichshafen blijft natuurlijk een tegenstander van formaat. Het won twee seizoenen terug trouwens nog de finale van de Champions League competitie.”

Knack Randstad stond in het seizoen 2000-2001 bij zijn eerste deelname in de Champions League competitie reeds tegenover VfB Friedrichhafen. Knack Randstad won toen zowel thuis (3-1) als uit (1-3) de wedstrijd. Maar zoals reeds geschreven is Friedrichshafen ondertussen uitgegroeid tot een echte topper. Sterspelers zijn kapitein en middenman Joao José, hoofdaanvaller Georg Grozer (jawel, zoon van) en de Braziliaan Idner. En sinds nieuwjaar speelt ook de Nederlander Allan van de Loo (ex-Maaseik) in het team.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier