Voetbalminnend Brugge klaar voor stadsderby van zondag (MET VIDEO)

Redactie KW

Zondag zijn alle voetbalogen gericht op het Jan Breydelstadion. Zelden werd zo uitgekeken naar de Brugse derby, en daar hebben de trainers veel te maken. Christopher Daum staat voor zijn vuurdoop met Club Brugge, Bob Peeters wordt de hemel ingeprezen voor de hoge vlucht van Cercle momenteel. Vooral Club speelt onder druk, zeker na de recente personeelswissels. Verliezen is eigenlijk geen optie.

Christopher Daum heeft nog niet veel tijd gehad om zijn nieuwe ploeg naar zijn hand te zetten, maar hij wil toch al iets zien. “Belangrijk is om de individuele kwaliteiten om te zetten in groepskwaliteit. Ik heb niet veel tijd gehad. De spelers moesten op korte tijd nieuwe zaken van mij oppikken, en de hoogste prioriteit geven aan concentratie.”

De wedstrijd is ook een beetje het duel van de trainers. De jeugd van Peeters, tegen de sloten ervaring van Daum. “Het is een eer voor mij om tegen zo iemand te spelen,” weet Christopher Daum, “om te zien hoever je staat als ploeg, en als trainer. Ik hoop dat ik dingen kan bijleren van hem, waar ik misschien iets aan heb. Maar dan liefst niet zondag…”

(JS/JV)

Bekijk hier de reportage

Uitgebreid gesprek met Christopher Daum

Uitgebreid gesprek met Bob Peeters

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier