Voetballer revalideert na hartstilstand tijdens minivoetbalwedstrijd in Lauwe

Redactie KW

Dat Tim Couwet (19) nog in leven is, heeft hij te danken aan drie makkers die hem gereanimeerd hebben nadat hij in elkaar zakte tijdens een minivoetbalwedstrijd tussen ‘t Schipke en de Bar-Choc.

Dat gebeurde op donderdag 10 oktober, maar Tim Couwet verblijft pas sinds gisteren op een gewone kamer in het ziekenhuis en kon dus niet eerder zijn verhaal vertellen. “Ik herinner me niet veel”, zegt de nog verzwakte jongeman die volgende maand twintig wordt. “Ik moest mij haasten om op tijd te zijn voor de minivoetbalwedstrijd en weet nog dat ik na tien minuten vervangen wilde worden. Ik voelde me niet goed, maar van de rest herinner ik me niets meer.”

In elkaar gezakt

Tim haalde de bank niet, want plots zakte hij in elkaar. Enkele voetbalmakkers vreesden het ergste en begonnen de jongen koelbloedig te reanimeren tot de MUG-arts ter plaatse was. Vijf dagen lang werd hij in een kunstmatige coma gehouden. Het waren bange dagen voor zijn ouders, vier broers, twee zussen en zijn vrienden. Uiteindelijk kwam na vijf dagen het verlossende telefoontje dat Tim het gehaald had. De jonge kreeg tijdens de wedstrijd een hartstilstand ten gevolge van hartritmestoornissen.

In augustus al eens flauwgevallen

In augustus viel hij al eens flauw tijdens een wedstrijd, maar de dokters konden niets alarmerend vaststellen. Tim beseft hoeveel geluk hij had, maar realiseert zich pas sinds een dag of twee hoe ernstig zijn situatie wel niet was. Ondertussen werd een defibrillator ingeplant bij de jongen die nog minstens drie maanden moet revalideren. Daarna wil de sportman – hij heeft een carrière van zes jaar als wielrenner achter de rug- weer voetballen. Tim is ook bestuurslid van het jeugdhuis ‘t Schipke. De voetballers die hem gered hebben, zal Tim nog persoonlijk bedankten. Tot gisteren mocht immers alleen de familie Tim bezoeken.

(XC-foto XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier