Voetbalicoon Franky Van der Elst: “Club heeft dit seizoen nog niet echt goed gespeeld”

Redactie KW

Club Brugge ging dus vandaag niet mee in de pot voor de loting van de laatste voorronde in de Europa League.

Het is bijna 15 jaar geleden dat blauw-zwart Europees vroegtijdig werd uitgeschakeld. Wat de gevolgen zullen zijn, is nog niet duidelijk. Al lijkt het bijna zeker dat een aantal spelers de club zullen verlaten. Dat denkt ook oud-Club Brugge boegbeeld Franky Van der Elst.

De supporters moesten geduld oefenen vanmorgen voor de spelers tevoorschijn komen voor de training. Geen protest, wel grote gelatenheid. Het was opvallend stil daags na de Europese uitschakeling tegen het Poolse Wroclaw. Franky Van der Elst: “Dat dit zou gebeuren was wel te vrezen, omdat Club Brugge dit seizoen nog niet echt goed heeft gespeeld. Ook in Polen was het niet goed, ze hebben wel de kansen gehad om te scoren, maar ze hebben dat nagelaten en dat is hen gisteren zuur opgebroken.

Lestienne en Gudjohnsen

Club Brugge heeft een ruime spelerskern, en met het wegvallen van het Europese voetbal zou het wel eens kunnen dat een aantal spelers nog andere oorden opzoekt. Bijvoorbeeld een ongelukkige Gudjohnsen of Maxime Lestienne, waar CSKA Moskou eerder al meer dan 10 miljoen euro voor over had. “Als je sportieve ambities hebt, als je zegt, we gaan resoluut voor de titel, kan ik mij niet voorstellen dat je Lestienne ineens laat gaan. Voor Gudjohnsen moet je een oplossing vinden, ofwel vind je een plaats binnen het elftal en als dat niet zo is, denk ik dat je beter afscheid neemt van mekaar.”

Bij een crisis als deze komt ook de positie van de trainer onvermijdelijk onder druk te staan. Maar Club-icoon Van der Elst geeft Garrido het voordeel van de twijfel. “Als je wordt uitgeschakeld is dat voor niemand goed, ook niet voor de trainer, maar twijfelen aan Garrido doe ik niet. Hij heeft vorig seizoen getoond dat hij wel kan ingrijpen tijdens een wedstrijd. De kritiek dat hij dat niet zou kunnen, daar ga ik niet mee akkoord.”

Zondagmiddag neemt Club Brugge het in eigen huis op tegen die andere veelbesproken ploeg: Zulte Waregem.

(BS/DV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier