Voetbalclub KVO en basketbalclub BCO gaan samenwerken

16/09/16 om 13:44 - Bijgewerkt om 14:03

Vrijdagmiddag is in Oostende de Versluys Dôme officieel geopend.

Voetbalclub KVO en basketbalclub BCO gaan samenwerken

BCO en KV Oostende zijn de jongste jaren uitgegroeid tot de absolute topsportambassadeurs van de stad Oostende. Omdat beide clubs actief zijn op dezelfde site en gemeenschappelijke sponsors hebben, werd een nauwe samenwerking uitgewerkt. De twee clubs zullen de krachten bundelen, qua organisatie, veiligheid en fondsenwerving bij sponsors. Ook de stad draagt zijn steentje bij door, via het Economisch Huis, sponsors aan te schrijven. Het doel is straks over meer middelen te kunnen beschikken en uiteraard op hoger niveau te kunnen meedraaien. BCO en KVO lanceren de 'Call for Europe'.

KV Oostende speelde afgelopen seizoen eindronde en wil dit seizoen nog beter doen: een Europees ticket afdwingen! BCO is al jaren een vaste waarde in de Europese bekercompetities en wil dit seizoen bevestigen in de Basket The Champions League. Zeven Europese topclubs zullen te gast zijn in de Versluys Dôme. Dit is een opportuniteit voor de bedrijven die samen met BCO en KVO Europese ambities koesteren. Voor Oostende zou het een zegen zijn dat beide clubs Europees kunnen schitteren!

Voetbalclub KVO en basketbalclub BCO gaan samenwerken

© BELGA

Bart Versluys steekt graag zijn schouders onder het samenwerkingsproject. "De naam Versluys Arena is al ingeburgerd bij de voetbalsupporters. We zijn overtuigd dat onze overeenkomst met BCO, complementair is aan deze van KV Oostende. Beide clubs hebben een grote aanhang en behoren tot de top van België. Wij zijn ontzettend fier om met 'Versluys Dôme' onze naam te verbinden aan BC Oostende. De naam 'Versluys Dôme' zal ongetwijfeld even vlug een begrip worden in de Belgische basketbalwereld!"

(FRO)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!