Zwevegem Sport pakt wisselbeker vanop de stip

Beide finalisten voor de aftrap met FC Moen in het donker en Zwevegem Sport in het rood. © RRZ
Redactie KW

De eerste editie van de wisselbeker voetbal tussen de vier Zwevegemse ploegen uit tweede provinciale kende een mooie publieke belangstelling. Alle ploegen stelden wegens de vakantie naast enkele fanionspelers ook beloftevolle jongeren op.

In de schiftingen klopte FC Moen met 0-1 Sparta Heestert. In de andere schiftingswedstrijd had ook Zwevegem Sport voldoende aan één doelpunt om Blauwvoet Otegem te kloppen. In de kleine finale klopte Heestert Otegem ook al met 1-0.

In de finale bleven de verdedigers aanvankelijk baas op de aanvallers. Zwevegem Sport opende de score in het begin van de tweede periode maar Moen vocht terug en na een mooi uitgespeelde aanval kwamen ze 1-1 gelijk. Er moest dus vanop de stip uitgemaakt worden wie de winnaar zou worden van de eerste Zwevegemse wisselbeker voetbal.

Zwevegem Sport won het pleit met 3-1 na het trappen van zes strafschoppen. In een gemoedelijke sfeer werd achteraf bij het nodige gerstenat nagepraat en zowat iedereen was het erover eens dat deze wisselbeker in de toekomst jaarlijks op het programma mag staan.

(RRZ – foto RRZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier