ZVV Cercle Brugge mikt komend seizoen op een plaats bij de eerste vijf

ZVV Cercle Brugge
Redactie KW

ZVV Cercle Brugge is klaar voor een nieuw seizoen in het zaalvoetbal. “In principe moeten we een plaats bij de eerste vijf beogen. Zowel voetbaltechnisch als in de breedte zijn we sterker geworden.”

In de Regio West zijn de satellietploegen Lebbeke en Hamme weggevallen en door ploegen uit dezelfde regio vervangen. Daarnaast zijn De Plakkers misschien wel favoriet om via de Vlaamse competitie terug in nationale te voetballen. ZVV Cercle Brugge wil doorgaan op het elan van de voorbije jaren. “We willen bovenin meedraaien, dus beter doen dan vorig seizoen. De kern is in die zin versterkt”, vindt Frédéric Warnauts die aan zijn tweede seizoen als voorzitter bezig is.

Trainer Nic Van Belle werd drie seizoenen terug in huis gehaald om iets op poten te zetten. “We hebben eerst geprobeerd om er terug een groep van te maken, die het sportief het eerste jaar uitzonderlijk zeer goed deed, met een halve finale en een derde plaats. Vorig jaar hadden we een overgangsjaar waarin we 22 spelers moesten opstellen. Voor het derde jaar beloofde ik continuïteit, zodat we wekelijks kunnen putten uit een kern van zes, zeven spelers. Met daarnaast enkele randspelers. Het feit dat we dit seizoen met een vastere kern zullen kunnen spelen, met goede gasten, zowel op als naast het veld, maakt mij sterk dat we nu, zij het zonder enige voorspellingen te doen, een goed seizoen tegemoet gaan.”

De nieuwkomers zijn: Michael Corriez, Martijn Debbaut, Diony De Coussemaker, Laurens de Vestele, Nando Dumonceau, Jonas Jaques, Navid Momand, Christophe Ryheul en Shiva Stellamans. Dumpi Mart gaat in tweede provinciale als DM aan de slag. Ook zij willen beter doen en onder leiding van hun nieuwe trainer Christophe Ryheul uit de onderste regionen wegblijven. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier