ZVC Assebroeke naar kwartfinales Beker van België

De Brugse zaalvoetbalploeg uit derde nationale wint met 5-0 nadat de bekermatch tegen RP Morlanwelz vervroegd werd stilgelegd.

Onlangs had in de achtste finales voor de Beker van België zaalvoetbal een wedstrijd plaats tussen ZVC Assebroeke, leider in derde nationale A, en RP Morlanwelz, tweede in derde nationale B. Na zeven minuten in de tweede helft, bij een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg, werd de match echter stilgelegd. Een speler van Morlanwelz kreeg rood omdat hij iemand van de thuisploeg foutief onderuit haalde. De uitgesloten speler ging daar niet mee akkoord en er volgde een tumult, waarbij hij ook het thuispubliek uitdaagde. Omdat na de officiële tien minuten de rust nog niet was teruggekeerd besloot de scheidsrechter om de wedstrijd volgens het boekje af te fluiten.

Het dossier werd in Vilvoorde behandeld door de Belgische Zaalvoetbalbond. ZVC Assebroeke treft geen enkele schuld en wint logisch de bekermatch met 5-0. De Bruggelingen zijn geplaatst voor de kwartfinales, met GS Beo Hoboken (nummer twee in eerste nationale) als tegenstander. ZVC Assebroeke speelt eerst thuis, op vrijdag 2 maart. De terugwedstrijd in Antwerpen is voorzien op vrijdag 23 maart. Deze data kunnen echter nog wijzigen, net als wie eerst mag thuis spelen.