ZVC Assebroeke eervol uit Beker van België

De zaalvoetbalploeg uit Brugge verloor de terugwedstrijd in de kwartfinales tegen GS Hoboken met 1-6.

Woensdagavond speelde ZVC Assebroeke, momenteel leider in derde nationale A, tegen GS Hoboken, nummer twee in eerste nationale. De heenwedstrijd in Antwerpen eindigde op 6-5. Assebroeke wilde er in zaal Jan Fevijn een heksenketel van maken en eventueel voor een stunt zorgen. Ze kregen alvast de steun van ruim driehonderd toeschouwers. Onder hen ook Dennis van Wijk.

Coach David Van Hamme moest bij ZVC Assebroeke alvast puzzelen. Darco Masselus is voor enkele weken out. Ook Arvid Lenihan is geblesseerd en tot overmaat van ramp was Stan Braem niet in orde met zijn identiteitskaart. Matthias Feys werd opgeroepen. De thuisploeg kwam al vlug op achterstand via een afgeweken bal. Cedric Simoens kreeg nadien een goede mogelijkheid maar de bezoekende doelman, die overigens een puike partij speelde, lag in de weg. Met opnieuw een afgeweken schot werd keeper Yentl Vanthorre bij de Assebroeke voor de tweede keer verslaan. Het werd zelfs later nog 0-3 en 0-4, al was die laatste wel een mooie goal die voorafgegaan werd door een knappe pana. Gianni Longueville zorgde voor de rust nog voor 1-4 nadat hij een vrije trap in doel verlengde.

De tweede helft werd bitsig met aan weerszijden vijf blauwe kaarten. Hoboken kreeg in de slotfase hierdoor nog een penalty, maar die werd over doel getrapt. Voordien scoorden de bezoeker twee keer zodat de match op 1-6 eindigde. ZVC Assebroeke speelde zeer verdienstelijk en kan nu alles op de beker van West-Vlaanderen en de competitie zetten. Met nog vijf matchen te gaan is hun voorsprong zes punten. Als alles meezit speelt ZVC Assebroeke volgend seizoen in tweede nationale.