Zure nederlaag voor SW Harelbeke tegen Pepingen

Ook invaller Gianny Vanhaecke kon het tij niet keren. SWH verloor thuis met 0-1 van Pepingen. © VDB

De Ratten verloren met 0-1 en kunnen zo niet profiteren van het puntenverlies van leider Westhoek.

De bezoekers, die maar twee punten boven een degradatieplaats stonden, begonnen het scherpst aan de partij. Na een tiental minuten vonden de thuisspelers echter de goede kadans en herstelden het evenwicht. Maar het bleef een gesloten match, met amper grote doelkansen. De eerste echte mogelijkheid voor de bezoekers leverde wel meteen een doelpunt op, er waren toen 27 minuten gespeeld.

SW Harelbeke kon voor de pauze de scheve situatie niet meer rechtzetten, maar ging na de pauze wel voluit op zoek naar de gelijkmaker. De Ratten kregen daarvoor de nodige mogelijkheden en de beste was misschien wel voor Valentin Romont, maar hij mikte oog in oog met Deweerdt pal op de bezoekende doelman. Het bleef 0-1, Pepingen krijgt daardoor wat ademruimte in zijn strijd voor het behoud, SW Harelbeke mist de kans om naast Westhoek, dat met 4-1 verloor in Ninove, aan de leiding te komen. (CDW)