Zulte Waregem zet 7 keer de netten bol in Oudenaarde

Zulte Waregem vermorzelde in zijn tweede oefenduel derdeklasser KSV Oudenaarde met 1-7-cijfers. Mbaye Leye en Ghislain Gimbert namen beiden 2 doelpunten voor hun rekening.

In Oudenaarde, dat vrijdagavond al oefende tegen AA Gent, daagde geen tweede assistent-scheidsrechter op, maar Essevee-T3 Ronny Verriest voelde zich gelukkig geroepen om de geblokte vlag te hanteren. Hij zag Jonathan Benteke (foto) al na 4 minuten van dichtbij de 0-1 aantekenen. Rond het halfuur kopte Leye eerst een voorzet van Charni Ekangamene tegen de touwen en nog geen minuut later strafte hij verdedigend geklungel bij de thuisploeg af. 0-3 was meteen ook de ruststand.

Nog meer goals na rust

In een volledig nieuwe gedaante ging Essevee na rust op zoek naar nog meer doelpunten. In de 51ste minuut legde Stephen Buyl keurig terug op Jesper Jørgensen, die niet twijfelde en de 0-4 binnen ramde. Diezelfde Buyl stond zelf in voor de 0-5 kort nadat Gimbert een penalty veel te zwak in de handen van de Oudenaardse doelman had besloten. De thuisploeg buitte in de 65ste minuut zwak verdedigen van de bezoekers uit om de eerredder aan te tekenen.

Het spelpeil verwaterde in de tweede helft zienderogen, maar in de 82ste minuut deed Gimbert de fans van Zulte Waregem nog eens recht veren door een voorzet van Alessandro Cordaro binnen te tikken. Kort voor affluiten gleed de Franse spits de 1-7 in doel tegen een – het moet gezegd – vermoeide tegenstander.

Opstelling

Zulte Waregem eerste helft: Bossut, D’Ulivo, Baudry, Diallo, Ekangamene, Essikal, Lepoint, Benteke, Rosenthal, Kaya en Leye.

Zulte Waregem tweede helft: Bostyn, N’Diaye, Mendy, Diallo (61′ Paye), Verboom, Aneke, Jørgensen, Cordaro, Brebels, Buyl en Gimbert.