Zulte Waregem wint oefenpot op Eendracht Aalst met het kleinste verschil

Ibrahima Conté zorgde in het Pierre Cornelisstadion voor de enige treffer van de wedstrijd.

Yarouba Cissako, gehuurd van AS Monaco, vierde zijn debuut in het Zulte Waregemshirt. Voor zover er de komende weken geen versterkingen bijkomen, neigde de basisopstelling van de bezoekers in het Pierre Cornelisstadion al sterk naar de ploeg die eind juli de nieuwe competitie zal aanvatten. Aleksandar Trajkovski schoot al na twee minuten van dichtbij op de thuisdoelman, zijn herneming ging over. Veel meer kon Essevee net als de thuisploeg niet klaarmaken in een kansloze eerste helft. Logische ruststand: 0-0.

Conté scoort de 0-1

Na de pauze bleven Idrissa Sylla en Cissako in de kleedkamer. Hun plaats werd ingenomen door Raphaël Cacérès en Sefa Isci. Kort voor het uur bracht Ibrahima Conté animo in de wedstrijd door aan de rand van het strafschopgebied een bal te lanceren die voorbij alles en iedereen in de bovenhoek van het doel verdween: 0-1 voor de eersteklasser.

Basiself Zulte Waregem: Bruzzese, Cissako, Colpaert, D’Haene, Verboom, Skulason, Trajkovski, Aneke, Conté, Bongonda, Sylla.