Zulte Waregem wint niet zonder moeite van Deinze

Igor Vetokele nam beide Esseveetreffers voor zijn rekening. © BELGA
Tom Van Houtte

In het Mirakelstadion van Racing Waregem flikkerde na 90 minuten een 2-1-eindstand op het scorebord na doelpunten van Igor Vetokele voor Essevee en eentje van Jerome Mezine voor KMSK Deinze.

Aangezien het veld van de Oost-Vlaamse club uit de eerste amateurklasse niet speelklaar was – dat van Zulte Waregem evenmin – werd voor dit oefenduel uitgeweken naar een ander terrein. Hoewel het de ‘thuisploeg’ was die in de eerste helft de lakens uitdeelde, moest Sammy Bossut al na 8 minuten de Deinse openingstreffer verhinderen. In de 11de minuut kopte Davy De fauw de bal goed voor doel, maar Vetokele tikte het leer naast. Enkele minuten later legde Sebastiaan Brebels goed terug tot bij Alessandro Cordaro, maar ook diens poging miste scherpte. Na 21 minuten had de Deinse doelman de nodige moeite met een voorzetschotje van Bryan Verboom.

We waren al kort voor rust toen Mbaye Leye op diezelfde keeper kopte en Vetokele erin slaagde om de bal voor een gapende doelmond over te trappen. Binnen de minuut zette de Oostendenaar zijn huizenhoge misser recht door koelbloedig de 1-0 aan te tekenen, meteen ook de ruststand.

Vetokele zet opnieuw misser recht

Na de pauze was het een kwartier wachten op de eerste kans die naam waardig: de ingevallen Brian Hamalainen kon zijn schot vanaf de zijkant niet laag houden. Aan de overzijde had de bezoekende spits Jerome Mezine minder medelijden. Hij strafte weinig doortastend verdedigen van Essevee af (1-1). Even later verkwanselde Vetokele een vrije kopkans. Een misser die hij opnieuw rechtzette door in minuut 85 een teruglegger van Christophe Lepoint in één tijd binnen te knallen. Diezelfde Lepoint was 5 minuten eerder betrokken bij een aardige actie ingeleid door een knappe pass van Azzedine Zaidi, maar ook Jonathan Benteke kon de bezoekende doelman niet verschalken. In het slot van deze aangename oefenpot lag Bossut nog in de weg van een mogelijke tweede Deinze treffer en net voor affluiten zette Zaidi het Deinse sluitstuk nog eens aan het werk met een puike vrijschop. Eindstand: 2-1. Kaya, Lerager, Naessens, Dalsgaard en Coopman kwamen niet in actie bij Zulte Waregem.

Zulte Waregem: Bossut, De fauw (77′ Taillieu), Derijck (77′ De Smet), Baudry (62′ Essikal), Verboom (46′ Hamalainen), Lepoint, Meïté (88′ Soenens), Cordaro (77′ Zaidi), Brebels (62′ Ekangamene), Vetokele, Leye (77′ Benteke).