Zulte Waregem wint in extremis op het veld van KV Mechelen

Competitieleider Zulte Waregem heeft zaterdagavond op de achtste speeldag in de hoogste voetbalklasse na een 2-0 achterstand alsnog met 2-3 gewonnen van KV Mechelen.

In het klassement vergroot Zulte Waregem (19 punten) zijn voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht tot 4 punten. Paarswit komt zondag wel nog in actie.

KV Mechelen, met een jarige coach Yannick Ferrera op de bank, kwam al na zes minuten op voorsprong. Na defensief geklungel mocht Nicolas Verdier alleen op Kenny Steppe af (1-0). De keeper van Zulte Waregem, die de voorkeur kreeg op Bossut, mocht zich meteen omdraaien. Zeven minuten voor de pauze verdubbelde Yohan Croizet de voorsprong van Malinwa. Zes minuten na de kampwissel zorgde de Deen Lukas Lerager met het hoofd voor de aansluitingstreffer (2-1).

Francky Dury bracht halfweg de tweede helft Sander Coopman in het veld voor Naessens en die bedankte voor het vertrouwen door in de 79e minuut de 2-2 te scoren, nadat Moris een kopbal van Leye wegbokste. In de 88e minuut bezorgde Lerager met een rake trap zijn ploeg met zijn tweede van de avond alsnog de onverhoopte zege.