Zulte Waregem verwacht geen 2.500 toeschouwers voor halve finale beker

Ook voor de kwartfinale tegen Sint-Truiden liepen Zulte en Waregem al niet storm. © BELGA
Tom Van Houtte

KV Oostende – Racing Genk lokte dinsdagavond nog 3.300 toeschouwers. Was dat al weinig voor een halve finale in de beker van België, in Waregem worden het er woensdagavond allicht nog minder.

Als een voetbalfan al niet meer warm loopt voor een halve finale van de beker… Zulte Waregem staat op amper twee wedstrijden van zijn derde finale en op drie van een rechtstreeks ticket voor de Europa League. Eerst en vooral is er natuurlijk de naam van de tegenstander, KAS Eupen, die niet tot de verbeelding spreekt. “Bovendien gaat het om een midweekmatch die redelijk laat wordt afgetrapt (20.45 uur). En dan is er nog de vrieskou, terwijl de wedstrijd live te bekijken valt op open net”, somt Eddy Cordier, algemeen manager van Zulte Waregem, een aantal oorzaken op van de allicht bijzonder magere opkomst.

Eupen ligt dwars

In voorverkoop gingen immers nauwelijks 2.000 tickets te deur uit. Hij verwacht dat er woensdagavond nauwelijks een 200-tal extra over de toonbank zullen gaan. De lange tribune aan de vijvers blijft zelfs gesloten. Het duurste entreekaartje kost nochtans maar 15 euro. “Wij wensten zelfs nog lager te gaan, maar Eupen stond het niet toe. Dat heb je nu eenmaal met een systeem van gedeelde recettes.”

“Wie woensdagavond niet komt, moet op 18 maart ook niet naar de finale op de Heizel komen”, liet Esseveetrainer Francky Dury al optekenen. We hopen voor hem dat de fans er een andere mening op nahouden als het zover komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier