Zulte Waregem verliest voor het eerst in de voorbereiding

15/07/17 om 20:49 - Bijgewerkt om 20:48

Killer van dienst was Waasland-Beveren, dat in deze oefencampagne ook al Club Brugge klopte. Gano zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd tegen een Essevee dat niet wist te overtuigen.

Zulte Waregem verliest voor het eerst in de voorbereiding

Nadat de nieuwe Beverse Japanner Ryota Morioka net tekort kwam om al vroeg de 0-1 aan te tekenen, schoot Onur Kaya aan de overzijde op Merveille Goblet, de snelle rebound van Peter Olayinka werd afgeblokt door de Beverse afweer. Davy De fauw kopte een hoekschop naast.

Op het kwartier dwong een Ivan Saponjic, die al vallend inkopte, Goblet tot een knappe redding, maar de Serviër bleek vanuit buitenspel te handelen. Brian Hamalainen testte de vuisten van Goblet, maar die verpinkte niet.

Vervolgens gebeurde er een kwartier niets, tot Zinho Gano met een soloactie Michaël Heylen en doelman Louis Bostyn te grazen nam: 0-1.

Walsh voorlangs

Direct na rust trapte de ingevallen Sandy Walsh voorlangs. In de 55ste minuut veroverde de ook al ingevallen Ben Reichert de bal, stak goed door naar Alessandro Cordaro, die Nill De Pauw was komen vervangen, maar Cordaro trapte het leer nipt naast de linkerpaal. Zulte Waregem wou wel de bakens verzetten, maar miste overtuiging. Het mocht van geluk spreken dat een besluiteloze Gano in minuut 65 zwak op Bostyn trapte. Bij Essevee zette een bleke Aaron Leya Iseka het hoofd compleet verkeerd tegen een voorzet van Aliko Bala.

In de 73ste minuut vond Gano Bostyn op zijn weg: Waasland-Beveren was in de zone van de waarheid snediger dan Zulte Waregem. Even later schoot een alweer vrijstaande Gano van dichtbij onbegrijpelijk over. Kort voor het einde zette Charles Brym nog het leer naast de kooi van Goblet.

Conclusie van het duel tegen Waasland-Beveren: Zulte Waregem heeft, zeker wanneer het de bal niet heeft, nog werk aan de winkel.

Zulte Waregem: Bostyn, De fauw (46' Walsh), Derijck (67' Severin), Heylen, Hamalainen, De Sart (67' Mühren), De Pauw (46' Cordaro), Coopman (76' Brym), Kaya (46' Reichert), Olayinka (67' Bala), Saponjic (46' Leya Iseka).

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!