Zulte Waregem verliest nu ook thuis van Gent en pakt 3 op 27

03/12/17 om 21:57 - Bijgewerkt om 23:50

Zulte Waregem slaagt er maar niet in om uit de put te klauteren waarin het zich nu al ruim twee maanden bevindt. Ook AA Gent kwam winnen in het Regenboogstadion (0-1). Essevee blijft achter met 3 op 27.

Zulte Waregem verliest nu ook thuis van Gent en pakt 3 op 27

© BELGA

Bij de thuisploeg bleef de bekeruitschakeling tegen Club Brugge niet zonder gevolgen. Nill De Pauw en Idrissa Doumbia verdwenen uit het elftal, Ivan Saponjic en Sander Coopman - niet speelgerechtigd tegen zijn moederclub - waren hun vervangers.

Gents overwicht

Gent had het overwicht in de aanvangsminuten, maar dat leidde slechts tot een paar halve kansjes. Omdat op het op het veld toch wachten was op het beter, ontrolde de spionkop van Essevee enkele spandoeken waarin men de talrijke aanwezigheid van Club Bruggefans in de thuisvakken hekelde tijdens de bekermatch vorige donderdag. Volgens de Zulte Waregemsupporters zonder ingrijpen van de politie. En nog: 'Thuisfans pesten zijn ze beter in'. Standpunt gemaakt.

Zulte Waregem verliest nu ook thuis van Gent en pakt 3 op 27

© BELGA

In de 23ste minuut zetten de Buffalo's een tandje bij. Moses Simon stuurde Mamadou Sylla het straatje in, maar de spits trapte nogal onoordeelkundig over. Rond het halfuur draaiden diezelfde hoofdrolspelers de rollen om. Sylla kapte Michael Heylen uit, gleed even uit, maar kon toch Simon bedienen, die het leer binnen moffelde: 0-1. Alwéér te gemakkelijk uitgetikt.

Hamalainen op Gigot

De thuisploeg antwoordde met een goed afstandsschot van Onur Kaya, dat Lovre Kalinic onschadelijk maakte. Wat dichter bij rust knalde Saponjic, de Buffalokiller uit de heenronde, nog over de kooi van de Servische doelman van Gent.

Was de eerste helft arm aan kansen, dan leverde de tweede niet veel beterschap op. Na 67 minuten kon Brian Hamalainen twee keer aanleggen, maar evenveel keer stond Samuel Gigot in de weg. Aan de overzijde moest Bossut zich onderscheiden op een kopkans van Yuya Kubo.

Zulte Waregem verliest nu ook thuis van Gent en pakt 3 op 27

© BELGA

Nadat vlak na rust al Alessandro Cordaro was ingevallen, haalde Francky Dury een kwartier voor tijd met De Pauw en Doumbia zijn laatste troeven van de bank. Net daarvoor was Essevee twee keer aan de 0-2 ontsnapt: eerst veegde Hamalainen de tweede Gentse treffer van de lijn en vervolgens ging een kopbal van Sylla rakelings naast.

Rood voor Esiti

Nadat Hamalainen een vrije trap naast krulde en De Pauw in de handen van Kalinic besloot was het vet helemaal van de soep bij de thuisploeg. De 90ste minuut werd nog gekleurd met een tweede gele en dus rode kaart voor Anderson Esiti, maar voor Zulte Waregem restte nog te weinig tijd om die numerieke meerderheid uit te buiten. Het bleef 0-1. Na de recente 3 op 27 staat Essevee met KV Oostende gedeeld 11de met 19 punten.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!