Zulte Waregem vecht strafvoorstel Christophe Lepoint aan

© BELGA
Redactie KW

Soualiho Meïté is sowieso twee speeldagen geschorst.

Zulte Waregem zal het zondag op de slotspeeldag in de Jupiler Pro League zonder Soualiho Meïté moeten stellen. Essevee aanvaardt het voorstel tot minnelijke schikking van het Bondsparket, zo laat de eersteklasser maandag weten. Essevee wil Christophe Lepoint wel recupereren voor de thuiswedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz en zullen zich dinsdag met de speler begeven naar de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Zulte Waregem beëindigde het duel bij Kortrijk (1-0) op de 29e speeldag met negen. Lepoint haalde in de 55e minuut de doorgebroken Verstraete neer in de grote rechthoek. Ref Lardot trok prompt rood. Voor die overtreding vroeg het Bondsparket maandagmiddag één speeldag schorsing en 400 euro boete. Zulte Waregem trekt dinsdag naar het bondsgebouw met het oog op vrijspraak.

Meïté kreeg tegen Kortrijk, twintig seconden na zijn invalbeurt in minuut 85, rood. Het Bondsparket vorderde voor twee speeldagen schorsing en 600 euro boete als voorstel tot minnelijke schikking. Zulte Waregem accepteert die straf. Daardoor is de 21-jarige Franse middenvelder er niet bij op de laatste speeldag van de reguliere competitie, thuis tegen RMP. Ook de eerste speeldag van de play-offs gaat aan hem voorbij.

Zulte Waregem vecht met Kortrijk en Standard een strijd uit voor de felbegeerde zesde plaats, die recht geeft op de laatste plek in POI. Op de slotspeeldag, die op zondag 13 maart (18u) afgewerkt wordt, trekt Standard naar KV Mechelen, krijgt Zulte Waregem Moeskroen-Péruwelz op bezoek en moet Kortrijk naar Anderlecht.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier