Zulte Waregem treft Mario Balotelli en Jordan Lukaku in groepsfase Europa League

De spelersgroep volgde de loting in het spelershome. © TVW
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Vrijdagmiddag werd in Monaco geloot voor de groepsfase van de Europa League. Zulte Waregem zit in poule K met Lazio Roma, OGC Nice en Vitesse.

Door de uitschakeling van Club Brugge is Zulte Waregem dit seizoen de enige Belgische vertegenwoordiger in de groepsfase van de Europa League. De bekerwinnaar zat bij de loting in pot 3 en trof dus twee op papier sterkere tegenstanders. Essevee werd uiteindelijk ondergebracht in groep K, samen met Lazio Roma, OGC Nice en Vitesse. Vooral de zuid-Franse club spreekt tot de verbeelding, met onder andere Mario Balotelli en Wesley Sneijder in de ploeg. Nice werd deze week nog door Napoli uit de Champions League gehouden. In de wedstrijden tegen Lazio Roma wordt het voor het Belgisch publiek dan weer een weerzien met Jordan Lukaku.

De zes speeldagen zijn op 14 september, 28 september, 19 oktober, 2 november, 23 november en 7 december. De eerste twee van elke poule stoten door naar de zestiende finales, waarin ze het gezelschap krijgen van de derdes uit de Champions League-groepen. De EL-finale gaat op 16 mei 2018 door in het stadion van Olympique Lyon.