Zulte Waregem strikt Belgische verdediger

09/06/16 om 17:30 - Bijgewerkt om 17:30

Essevee haalde donderdag Timothy Derijck binnen. De 29-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van het Nederlandse ADO Den Haag en tekende voor drie seizoenen, zo bevestigt de club donderdag op zijn website.

Zulte Waregem strikt Belgische verdediger

Timothy Derijck speelde eerder onder andere voor Anderlecht, Feyenoord, PSV en ADO Den Haag. © Twitter Zulte-Waregem

Derijck trok in 2005 van RSC Anderlecht naar de Nederlandse Eredivisie en verdedigde de kleuren van Feyenoord (dat hem verhuurde aan NAC en Dender), ADO Den Haag, PSV Eindhoven en opnieuw ADO. Met PSV won Derijck de KNVB Beker (2011-2012) en de Johan Cruijff Schaal (2012).

"Ik ben heel tevreden dat ik hier een contract voor drie jaar heb getekend. Zulte Waregem nam al in april contact op met mij. Mijn contract bij ADO liep ten einde dus was er genoeg tijd om verschillende opties te verkennen, maar ik heb niet getwijfeld aan mijn keuze", legt Derijck uit. "Als de trainer en de club je er echt bij willen en zelf heb je ook een heel goed gevoel, dan is de keuze snel gemaakt."

"Aan mijn periode in Nederland heb ik enkel goede herinneringen, maar na twaalf jaar Eredivisie wou ik een andere uitdaging", gaat Derijck verder. "Ik heb het Belgische voetbal altijd gevolgd. Ook al is het een andere speelstijl dan in Nederland, deze competitie ligt mij wel. Tijdens mijn periode bij Feyenoord werd ik voor één seizoen uitgeleend aan FC Dender. Ik speel graag vanuit een goede organisatie, maar dan wel met voetballende ideeën en dat vind ik hier terug. Het nieuwe trainingscomplex, het stadion en de professionele omkadering maakten indruk op mij. Mijn ambitie is dan ook om met Zulte Waregem PO1 te spelen."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!