Zulte Waregem staat ook niet op tegen landskampioen

© BELGA
Redactie KW

Een klasseflits van Mathias Suarez en slecht verdedigen van de thuisploeg bij de 0-2 volstonden voor paars-witte winst aan de Gaverbeek.


© BELGA

Bij Zulte Waregem ontbraken Jesper Jørgensen (geblesseerd) en Mamoutou N’Diaye (geschorst). Charni Ekangamene stond voor het eerst sinds lang nog eens aan de aftrap om de afwezigheid van de Malinees op te vangen. De bezoekers moesten Bram Nuytinck en Dennis Praet missen in het Regenboogstadion.

In een genietbare eerste helft was het tot even na het kwartier wachten op de eerste uitgespeelde kans. Aleksandar Trajkovski gaf voor, maar James Troisi besloot van dichtbij op de paal. In de 33ste minuut trof ook Anderlecht het doelhout. Aleksandar Mitrovic trapte na een ingestudeerde vrijschop van Steven Defour op de paal.

Zulte Waregem staat ook niet op tegen landskampioen


© BELGA

Thuisgoal afgekeurd

Zowat 2 minuten later deed Idrissa Sylla de netten trillen aan de overkant, maar het arbitrale trio had hands en buitenspel gezien. Opnieuw aan de overzijde mocht Ibrahima Conté, bij elke baltoets uitgefloten door een deel van de Esseveefans, op Sammy Bossut af. De Guineeër talmde echter de lang en weg kans.

In de 38ste minuut ontsnapte de thuisploeg aan rood voor Glynor Plet na een veel te drieste tackle op Defour. Dan zorgde Anderlecht maar voor voordeel op het scorebord, want kort voor rust krulde Mathias Suarez met een klassefits de 0-1 op het bord. Net voor het einde van de eerste helft schoot Sylla nog voorlangs.

Gevaarlijke kopbal van Plet

Essevee gaf zich in de tweede helft niet gewonnen. Na enkele afstandsschoten aan weerszijden pareerde Sylvio Proto een welgemikte kopbal van Plet. Zelfde twee hoofdrolspelers bij een volgende kans voor de thuisploeg, maar nu ging Proto goed plat op een schot uit de draai van de Nederlander.

Zulte Waregem staat ook niet op tegen landskampioen


© BELGA

In de 67ste minuut stond Zulte Waregem zwak te verdedigen op een niet eens zo gevaarlijke voorzet van Suarez. Andy Najar dook als een duivel uit een doosje in de rug van Olafur Skulason en schoof de 0-2 binnen.

Ook Ekangamene ontsnapt aan rood

Een kwartier voor tijd verdiende een heerlijk schot van Trajkovski de aansluitingstreffer, maar het leer belandde aan de verkeerde kant van de paal. Even later ontsnapte Essevee opnieuw aan een rode kaart toen Ekangamene Gohi Bi Cyriac langs achter de benen van onder het lijf tackelde. Hij kreeg slechts geel.

Volgende week wacht Zulte Waregem een regelrecht zespuntenduel op Lierse, waar het efficiënter en vooral verdedigend doortastender voor de dag zal moeten komen om niet helemaal naar de bodem van het klassement weg te zakken.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier