Zulte Waregem presenteert zondag nieuwe sfeertribune (en plant al volgende fase stadionvernieuwing)

Voorzitter Carl Ballière voor de nieuwe sfeertribune. (Foto HDV)
Tom Van Houtte

Zulte Waregem houdt zondag 10 juli zijn jaarlijkse Kick-Off. Het belooft een bijna historische fandag te worden, want nadat het Regenboogstadion jarenlang maar een ‘halve’ voetbaltempel is geweest, kunnen de supporters weer eens tribunes aan de vier zijden van het veld bewonderen.

Via een uitgestippelde route zal Zulte Waregem zijn aanhang door de nieuwe tribune aan de kant van zwembad De Treffer leiden. “Het wordt geen officiële opening – daarvoor is het nog te vroeg – maar de fans zullen inkijk krijgen in de tribune en de andere plaatsen waar zij op wedstrijddagen komen“, vertelt voorzitter Cal Ballière (foto’s).

Aannemer Willy Naessens Industriebouw uit Elsegem zal zich nog moeten reppen om de tribune helemaal afgewerkt te krijgen tegen de eerste speeldag op zaterdag 30 juli, wanneer Zulte Waregem het opneemt tegen promovendus Eupen. “Zondag zullen nog geen borstweringen en scorebord te zien zijn, maar die komen eraan. We hebben nog drie weken waarin elke minuut telt”, aldus nog de voorzitter.

Niet direct zitjes

Het bouwwerk kost 5 miljoen euro, biedt ongeveer 2.800 staanplaatsen en kan voor Europese wedstrijden worden omgebouwd tot een zittribune. “De stoeltjes laten we pas leveren op het moment dat we ze voor het eerst zullen nodig hebben. Stel dat we nog eens de beker winnen en ons op die manier rechtstreeks kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League, dan hebben we nog tijd genoeg om rijen zitjes aan te rukken. In het geval van een voorrondeduel hebben we die tribune volgens mij zelfs niet nodig”, geeft Carl Ballière nog mee.

Foto HDV
Foto HDV

Viptribune kant vijvers

Intussen stelt het Esseveebestuur in samenwerking met alle betrokkenen het concept voor de vernieuwing van de vijvertribune op punt. “Dat wordt vooral een vipgebouw waarin we onder meer skyboxen willen onderbrengen. Samen met de complete make-over van die tribune willen we ook de ronding met de nieuwe sfeertribune verwezenlijken.” Op die manier zullen twee hoeken van het Regenboogstadion dicht gebouwd zijn. Bedoeling is om de werken volgend jaar al te laten plaatsvinden, maar sowieso zal de huidige tribune nog tot het einde van komend seizoen gebruikt kunnen worden.

(TVW-foto’s HDV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Waregem, De Weekbode Izegem en De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier