Zulte Waregem plaatst zich eenvoudig voor 1/8ste finale beker

In dit duel in de 1/16de finale van de Croky Cup was de vierde van tweede klasse niet opgewassen tegen de vierde van eerde klasse. Zulte Waregem gaf Union St.-Gilloise in het Regenboogstadion eenvoudig het nakijken met 2-0.

Esseveecoach Francky Dury wijzigde zijn ploeg op vijf plaatsen ten opzichte van de 2-3-winst op OH Leuven. Kenny Steppe, Abdou Diallo, Stephen Buyl, Chuks Aneke en Alessandro Cordaro waren de nieuwe namen in het elftal. Voor laatstgenoemde was het na een aanslepende knieblessure zelfs zijn eerste basisplaats dit seizoen.

De naar schatting 2.000 toeschouwers zagen de thuisploeg al na 3 minuten op voorsprong klimmen: Stephen Buyl knalde een voorzet van Cordaro in één tijd in het dak van het doel. De wedstrijd was nog geen 10 minuten oud toen Onur Kaya uit vrijschop de score verdubbelde.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Union beter in de match. Op het halfuur trapte Cédric Fauré dé kans voor de bezoekers op de aansluitingstreffer van dichtbij op Kenny Steppe. Aan de overzijde weigerde Buyl zelf zijn kans te gaan op een niet onaardige voorzet vanop rechts. Hij besloot om het leer af te leggen in plaats van in één tijd op doel te besluiten en weg kans. Even later lifte Mbaye Leye een ingestudeerde vrijschop op de deklat.

Essevee met de handrem op

De tweede helft kondigde zich weinig sprankelend aan. De thuisploeg hield Union zonder veel moeite af en leek met de handrem op te spelen in het vooruitzicht van de competitiewedstrijd van vrijdag tegen hekkensluiter Westerlo.

Op de eerste kans van Zulte Waregem na rust was het wachten tot een kwartier voor tijd, maar de ingevallen Jonathan Benteke raakte niet voorbij de bezoekende doelman Anthony Sadin. Een kopbal van diezelfde Benteke ging nog rakelings naast de linkerpaal. Het bleef 2-0 in een wedstrijd waarin Zulte Waregem het zich door de vroege, veilige voorsprong kon permitteren om krachten te sparen.