Zulte Waregem opent officieel nieuw oefencomplex

Algemeen manager Eddy Cordier en coach Francky Dury: trots op hun nieuwe 'stulpje'. © BELGAIMAGE
Redactie KW

Vrijdagavond wordt het nieuwe trainingscentrum aan de overkant van het Regenboogstadion, dat de vergelijking met dat van topclubs als Anderlecht, Racing Genk en Standard kan doorstaan, officieel ingehuldigd. Zondag is het grote publiek tussen 10 en 13 uur welkom.

Het nieuwe oefencomplex werd tussen de oefenvelden gebouwd en telt onder meer een fitnessruimte van 300 vierkante meter, een revalidatiezwemad, een sauna, een ijsbad, een slaapzaal, een klein auditorium voor videoanalyses, een spelershome, een keuken en bureaus voor alle leden van de sportieve en medische staf.

In de fitnesszaal is zelfs kunstgras aangebracht in functie van sprintoefeningen over enkele tientallen meter. Bedoeling is dat de grasmat nog naar buiten wordt doorgetrokken. Door een poort te openen beschikt men dan over een langere looppiste.

Een beeld van het spelershome waar de spelers alle maaltijden nemen.
Een beeld van het spelershome waar de spelers alle maaltijden nemen.© Foto HDV

Ook acht jeugdkleedkamers

In het tweede deel van het complex werden acht nieuwe kleedkamers voor de jeugdteams, twee trainersvestiaires en een lokaal neergepoot waar de jeugdcoaches kunnen vergaderen.

“Dit is is een sterk staaltje van samenwerking met het stadsbestuur. We hebben gebouwd op grond van de stad, die ons 25 jaar gebruiksrecht geeft. Ik ga er van uit dat die termijn vrij probleemloos verlengbaar zal zijn”, aldus een trotse Esseveevoorzitter Carl Ballière.

De fitnesszaal is 300 vierkante meter groot.
De fitnesszaal is 300 vierkante meter groot.© Foto HDV

Kostprijs: ruim 2,5 miljoen euro

De kostprijs van het project bedraagt ruim 2,5 miljoen euro, waarvan stad en club elk de helft betalen. “Iedereen die zondag een kijkje komt nemen zal zien dat kosten noch moeite werden gespaard om Essevee verder te professionaliseren. We zijn nu misschien wel de club met de grootste en mooiste fitnesszaal van het land. Het moet ons toelaten om nog meer Lepoints en De Ridders te overtuigen om voor Zulte Waregem te komen voetballen. Zo willen we binnen de twee, drie jaar een vaste kandidaat voor play-off 1 worden“, aldus nog de voorzitter, die ook vooruitblikt op de bouw van de nieuwe tribune achter het doel.

De werken starten eerstdaags en moeten tegen 15 maart volgend jaar klaar zijn, zodat de tribune bruikbaar is voor de slotfase van de competitie. En de afspraak met Francky Dury is dat dat liefst play-off 1 is”, lacht Carl.

(TVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Gaver, De Weekbode Tielt en De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier