Met Zulte Waregem op stage in Marbella: “Zulte qué?”

Thorgan Hazard nam uitgebreid de tijd om zijn vroegere collega's (hier: Sammy Bossut) te begroeten.
Tom Van Houtte

Onze reporter Tom Van Houtte brengt vanaf zaterdag 7 januari tot en met woensdag 11 januari verslag uit vanuit het Essevee-oefenkamp in Marbella. Hij steekt in die periode ook even zijn licht op bij Club Brugge, dat even verder in San Roque onder de milde Spaanse winterzon traint.

Of we voor een van de vele voetbalwinterstages in Marbella en omgeving komen? De receptionist van ons hotel kent zijn gasten, maar er schuilt een bijbedoeling achter z’n voorkennis. Hij had onlangs in een tv-reportage een verzamelfanaat gezien die er 5.000 getekende voetbalshirts op nahoudt. De vriendelijke receptionist is sinds half voetballend Europa Marbella als overwinteringsplaats heeft ontdekt ook met een bescheiden verzameling begonnen. Dat hij zijn collectie kan aanvullen met een truitje uit de Belgische competitie – “Daar heb ik nog niets van” – is voor de ijverige man veel belangrijker dan dat het er eentje is van Zulte Waregem. “Zulte qué?”

Dury boos over veld

Tien kilometer verder, blaast Francky Dury om 11 uur en 17 uur verzamelen in het Marbella Foot Center, de komende dagen de vaste trainingslocatie van Zulte Waregem op Spaanse bodem. Bij het vallen van de avond maakt de Waregemse ereburger zicht kwaad op de conciërge van het oefencomplex. Dury vindt het niet kunnen dat hij een veld krijgt toegewezen dat vandaag al te veel werd gebruikt door andere clubs. Dury en terreinkwesties: de dames van DaVo Waregem kunnen erover meespreken. Maar FD krijgt zijn gelijk. De derde uit de Jupiler Pro League mag naar het aangrenzende veld verhuizen, al is het daar binnen de kortste keren rennen als de sproeiers uit het niets water over het veld spuiten.

Zulte Waregem is thuis op het Marbella Foot Center.
Zulte Waregem is thuis op het Marbella Foot Center.

Ook het Borussia Mönchengladbach van Thorgan Hazard is inmiddels in het Marbella Foot Center neergestreken. De enige Gouden Schoen uit de geschiedenis van Essevee zag vanmorgen meteen zijn kans schoon gezien om enkele van zijn ‘copains’ van weleer tegen de borst te drukken. Hazard onder ogen komen ontlokt al wie Zulte Waregem lief is nog altijd dubbele gevoelens. De kleine generaal leidde de club ei zo na naar de landstitel. Zet Hazard in dít team en het zou er alsnog van komen.

Tijd voor topoverleg

Ons zou het geen sikkepit verbazen als algemeen manager Eddy Cordier en zijn bestuur nog eens een stoot van formaat uithalen in hun zoektocht naar de nieuwe Hazard. In het zog van de spelers zijn de dirigenten van Essevee mee naar Marbella gereisd. Tijd voor topoverleg. Vraag die dit weekend ongetwijfeld op tafel komt: “Hoe ver kunnen en mogen we gaan om de explosieve flankspeler te halen die we missen?”

Op de vlucht voor de nukkige sproei-installatie.
Op de vlucht voor de nukkige sproei-installatie.

Voor de top van Zulte Waregem mag het desnoods iets kosten. Voor de transfers die tot dusver werden gerealiseerd (Babacar Gueye wordt gehuurd van Hannover, Yoan Severin komt gratis over van Juventus en Paulin Puel is voorlopig alleen op test) moest niet worden betaald en Soualiho Meïté kan straks veelvouden opbrengen van wat een nieuwe, creatieve flankaanvaller moet kosten. Transferkoorts die extra de hoogte wordt ingejaagd omdat Zulte Waregem nog op twee fronten kans maakt op prijzen.

(Foto’s TVW/Essevee)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier