Zulte Waregem ondervindt alleen in eerste helft moeite met Sparta Petegem

01/07/17 om 23:10 - Bijgewerkt om 23:17

Essevee ging in zijn tweede oefenduel met 2-5 winnen op Oost-Vlaamse bodem na goals van Nill De Pauw, tester Tsiy Willimam Ndenge (2) en Peter Olayinka (2).

Zulte Waregem ondervindt alleen in eerste helft moeite met Sparta Petegem

Peter Olayinka, hier in actie op het veld van Harelbeke, scoorde zaterdagavond twee keer voor Zulte Waregem bij Sparta Petegem. © BELGA

De wedstrijd begon met een kwartier vertraging nadat scheidsrechter Tom Ottevaere pas laattijdig in het gezellige en over een quasi perfecte grasmat beschikkende Spartastadion arriveerde. Op de koop toe moest ook een vervangende lijnrechter worden opgetrommeld.

De bezoekers schoten het best uit de startblokken, want na een goede Essevee-aanval - waarbij de thuisdefensie evenwel niet vrijuit ging - mocht De Pauw in de linkerbenedenhoek de 0-1 aantekenen. De partij was amper 2 minuten oud.

Petegem op voorsprong

Sparta Petegem, vorig seizoen 2de geëindigd in de 2de amateurklasse, liet zich echter niet van de wijs brengen. Na 17 minuten verloor Brian Hamalainen de bal in de hoek, het leer werd goed voor doel gegeven. In eerste instantie redde Sammy Bossut nog de meubelen, maar bij de rebound van de balvaardige Wesley Basyn moest hij zich gewonnen geven. De talrijk opgekomen bezoekende aanhang werd ruim 5 minuten voor rust helemaal het zwijgen opgelegd door Davy Joye: 2-1. Toch kwam Essevee nog voor de pauze langszij via een afstandsschot van tester Ndenge, die nog een gaatje vond tussen thuisdoelman Tom Vandenbossche en de staak.

Geen loon naar werken voor Ndenge

Na de pauze nam Zulte Waregem het heft volledig in handen. We waren 55 minuten ver toen Ndenge een hoekschop tegen de touwen tikte (2-3). Hoewel de tester van Borussia Mönchengladbach het net als dinsdag in Harelbeke niet onaardig deed, ziet het er niet naar uit dat hij in Waregem mag blijven. Essevee blijft voor de positie van verdedigende middenvelder namelijk vol inzetten op de Noor Frederik Oldrup Jensen.

Rond het uur dwong een bedrijvige Olayinka, gehuurd van AA Gent, op snelheid een strafschop af, die hij ook zelf omzette: 2-4. Diezelfde Olayinka jaagde in minuut 83 ook de 2-5 tegen de touwen.

De verwachte nieuwe Esseveespits Ivan Saponjic (l.), kap over het hoofd getrokken, kwam in het gezelschap van zijn raadgever Nenad Jestrovic kijken.

De verwachte nieuwe Esseveespits Ivan Saponjic (l.), kap over het hoofd getrokken, kwam in het gezelschap van zijn raadgever Nenad Jestrovic kijken.

Aandachtige toeschouwer in Petegem-aan-de-Leie was de 19-jarige Servische spits Ivan Saponjic, begeleid door gewezen Anderlecht-topschutter Nenad Jestrovic. Saponjic staat in zijn thuisland bekend als een groot talent, maar schopte het nog niet verder dan de B-kern van Benfica Lissabon. De Serviër ondergaat heel binnenkort medische tests in het Regenboogstadion. Zulte Waregem wil hem voor een seizoen huren, maar is met de Portugezen nog in een discussie verwikkeld over een aankoopoptie.

Zulte Waregem 1ste helft: Bossut, Walsh, Derijck, Severin, Hamalainen, Reichert, Ndenge, De Pauw, Mühren, Kaya, Leya Iseka.

Zulte Waregem 2de helft: Bostyn, De Fauw, De Roover, Heylen, Madu, De Sart, Ndenge, Cordaro, Brym, Bala, Olayinka.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!