Zulte Waregem onderuit bij Anderlecht

Anderlecht heeft de topper tegen Zulte Waregem met 4-2 gewonnen en voert zo de druk op Club Brugge weer wat op.

Het begon nochtans fantastisch voor Essevee: al na 1 minuut kon Mbaye Leye de 0-1 op het bord knallen.

De bezoekers bleven even baas maar moesten halfweg de eerste helft toch de 1-1 slikken toen Hanni binnenknalde.

Kort voor rust kwam RSCA op voorsprong toen Massimo Bruno op aangeven van Hanni kon binnenduwen.

En meteen na de pauze werd het nog erger voor Zulte Waregem met alweer een doelpunt na 1 minuut maar dan van Youri Tielemans: 3-1.

Maar na een fout van Kara op Gueye ging de bal op de stip en bracht Mbaye Leye weer leven in de match.

Essevee drukte door, had uitzicht op de gelijkmaker maar ook Anderlecht kreeg kansen op de counter. In de slotfase kon Alexandru Chipciu de match beslissen: 4-2 en Anderlecht voorlopig naast Club Brugge.