Zulte Waregem niet voorbij tien Truienaren

Aaron Leya Iseka mocht het zegegebaar maken. © Belga

Sint-Truiden heeft zondag op de achttiende speeldag van de Jupiler Pro League met een man minder een puntje uit de brand kunnen slepen tegen Zulte Waregem. Het werd 1-1 op Stayen.

In de 22ste minuut stiftte Aaron Leya Iseka Zulte Waregem op voorsprong. De Belg met Congolese roots was na een uittrap van Sammy Bossut te snel voor de Sint-Truidense verdediging en kwam oog in oog met doelman Lucas Pirard te staan. Net na het halfuur kreeg STVV een tweede tegenvaller te verwerken. Scheidsrechter Lardot floot eerst een vrije trap in het voordeel van de thuisploeg nadat Roman Bezus neerging. Na protest van ‘Essevee’ wendde Lardot zich tot de videoref. Uit die beelden bleek dat Bezus zelf met een gestrekt been vooruit op Marvin Baudry was gevlogen, wat met rood werd bestraft.

Na de rust kwam STVV verrassend op gelijke hoogte met Zulte. Een vrijgelopen Jorge Teixeira (52′) kopte een vrije trap van Jonathan Legear voorbij Bossut. Bij de uitploeg liet Iseka de kans op de 1-2 liggen. Igor Vetokele deed hetzelfde voor STVV, toen hij alleen voor Bossut kwam te staan. Die laatste redde zijn club van de blamage.

Sint-Truiden staat zesde met 27 punten. Zulte Waregem (20 punten) klimt over Moeskroen, dat evenveel punten telt, maar minder wedstrijden heeft gewonnen, naar de tiende plaats.