Zulte-Waregem na dolle slotfase onderuit op Charleroi

Essevee heeft zaterdag op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League met 3-2 verloren op het veld van Charleroi.

De Karolo’s bogen op Mambourg in een knotsgekke slotfase een 1-2 achterstand nog om in een 3-2 thuiszege. Essevee was op slag van rusten op voorsprong geklommen, dankzij een doelpunt van Peter Olayinka. Op de gelijkmaker van Kaveh Rezaei was het wachten tot de 75e minuut, acht minuten later was de voorsprong van de bezoekers echter al opnieuw van de tabellen geveegd door een owngoal van Stergos Marinos. In de slotfase kwam Essevee met een man minder te staan na rood voor Julien de Sart, diep in de toegevoegde tijd zorgde Rezaei met een rake kopbal alsnog voor de thuiszege.

In de stand blijft Charleroi met het maximum van vijftien punten uit vijf wedstrijden aan de leiding, voor Club Brugge (12), dat pas zondag in actie komt. Zulte Waregem is vierde met negen punten.