Zulte Waregem moet tevreden zijn met punt in Beveren

Essevee en Waasland-Beveren hebben in een spektakelmatch 2-2 gelijkgespeeld.

Essevee begon goed maar de thuisploeg counterde snel en kreeg al na 10 minuten een strafschop. Thelin maakte 1-0.

Beide ploegen kregen kansen maar het bleef 1-0 aan de rust.

Op het uur kwam toch de gelijkmaker. Kaya nam een vrije trap en Harbaoui kopte binnen.

Vier minuten later juichte Essevee al helemaal toen Olayinka, alweer op aangeven van Kaya, de 1-2 binnenkopte.

In de 80e minuut maakte Jens Cools weer gelijk. Vlak voor affluiten leek Essevee toch nog even met de drie punten te gaan lopan maar de goal van Harbaoui werd afgekeurd wegend buitenspel.

(Belga – foto’s Belga)

Waasland-Beveren – Zulte Waregem: 2-2

Zulte Waregem: Bossut, De fauw (40′ Walsh), Baudry, Marcq (85′ De Sart), Hamalainen, Derijck, Doumbia, Coopman, Kaya, Olayinka, Harbaoui.

Doelpunten: 10′ Thelin 1-0 (pen.), 59′ Harbaoui 1-1, 63′ Olayinka 1-2, 80′ Cools 2-2.