Zulte Waregem mist geschorste Jørgensen tegen AA Gent

© BELGA
Redactie KW

Eersteklasser Zulte Waregem gaat niet in beroep tegen de straf voor Jesper Jorgensen, zo bevestigt woordvoerder Cedric Tack donderdag.

De Deense middenvelder van Essevee werd door de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voor twee wedstrijden geschorst (waarvan één voorwaardelijk) en kreeg daarbovenop een boete van 800 euro. Daardoor kan Zulte Waregem vrijdag in de openingswedstrijd van de 18e speeldag in de Jupiler Pro League tegen landskampioen AA Gent niet rekenen op Jørgensen.

Jørgensen zette in de 3-0 nederlaag bij Club Brugge op de 16e speeldag zijn tackle op Victor Vazquez te laat in. De 31-jarige Deen plantte daarbij zijn studs op de enkel van de Spaanse draaischijf van blauw-zwart. Erik Lambrechts trok de gele kaart, maar de Reviewcommissie was het niet eens met die beoordeling.

Het Bondsparket vroeg op zijn beurt twee speeldagen schorsing voor de Deen van Essevee, die kon rekenen op clementie van de Geschillencommissie. De commissie noemde de inschatting van Lambrechts dinsdag “manifest verkeerd”, maar oordeelde dat Jorgensen “niet de intentie had om de fysieke integriteit van Vazquez in gevaar te brengen” en maakt één wedstrijd voorwaardelijk.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier