Zulte Waregem lijdt bij Charleroi vierde nederlaag van het seizoen

Charleroi heeft vrijdag de openingswedstrijd van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League met 2-1 gewonnen van Zulte Waregem. De wedstrijd in het Stade du Pays de Charleroi leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, nadat James Troisi (55′) het openingsdoelpunt van Charleroi-aanvaller Kitambala (5′) ongedaan had gemaakt. Invaller Galvez Lopez (85′) bezorgde de Karolo’s vijf minuten voor tijd toch nog de volle buit.

Na de vierde nederlaag van het seizoen blijven de troepen van coach Francky Dury met amper zes punten op de voorlaatste plaats. Enkel Lierse doet voorlopig, met een match minder op de teller, met vijf punten slechter.

De wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten toen de 1-0 al op het scorebord stond op Mambourg. Clément Tainmont legde goed terug tot bij Kitambana en die prikte de openingstreffer tegen de netten. De Karolo’s lieten het balbezit aan de bezoekers uit Waregem, maar kwamen er wel het gevaarlijkst uit. Fauré en Kitambala lieten echter na de score te verdubbelen. Aan de overzijde was de beste kans voor Sylla, maar zijn kopbal werd van de lijn gered. Op slag van rusten kreeg Essevee een nieuwe opdoffer te verwerken. N’Diaye ging driest in op een bedrijvige Tainmont en mocht terecht gaan douchen, waarna de bezoekers nog een helft met tien voort moesten.

Na de onverwachte gelijkmaker van Troisi in het begin van de tweede helft leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar daar besliste invaller Galvez Lopez in de slotfase anders over. Ook Charleroi beëindigde de wedstrijd nog met tien na een rode kaart (twee keer geel) voor Marcq.

De andere West-Vlaamse clubs komen straks nog in actie. Cercle trekt naar Anderlecht, KV Oostende speelt in een duel om de tweede plaats tegen AA Gent en zondagavond staat de derby Club Brugge – KV Kortrijk op het programma.