Zulte Waregem last persstop in (maar 3 spelers weten van niets)

Trainer Francky Dury weigerde de media na afloop van de West-Vlaamse derby op Cercle Brugge te woord te staan. Er was intern afgesproken dat ook de spelers dat niet zouden doen, maar blijkbaar hadden Alessandro Cordaro, Olafur Skulason en James Troisi daar geen weet van.

Essevee raakt maar niet weg uit de onderbuik van het klassement. Al weken is het op zoek naar zijn tweede driepunter van 2015, maar ook bij degradatiekandidaat Cercle lukte dat niet. De bezoekers stonden aan de rust 0-2 voor, maar mochten zich na 90 minuten gelukkig prijzen dat de wedstrijd nog op een 2-2-gelijkspel en niet op een nederlaag eindigde.

11de rode kaart voor Essevee

Gebeten hond was eens te meer de scheidsrechter. Het moet ook gezegd dat Nicolas Laforge een draak van een wedstrijd floot. Zo was de rode kaart voor Cordaro in de eerste helft een compleet overtrokken beslissing. Reken daar de uitsluiting van Skulason later in de wedstrijd bij – overigens een terechte beslissing voor een slag in het gezicht van Hans Cornelis – en je komt aan 11 rode kaarten voor Essevee in deze competitie.

Minstens een derde daarvan vindt Francky Dury, die volgende week thuis tegen KV Mechelen ook al de geschorste Karel D’Haene moet missen, onterecht. Omdat de Hulstenaar kort na afloop van de derby nog altijd kookte van woede, liet hij aan de woordvoerder weten dat hij niet naar het gebruikelijke perspraatje met de trainers zou komen. Ook de televisieploegen kregen geen reactie. De spelers sloten zich daarbij aan. “We hebben niet veel zin om te praten. Zo zullen we ook niets verkeerd zeggen”, aldus aanvoerder Karel D’Haene.

Skulason is zich van geen kwaad bewust

Omdat ze al vroeger waren gedoucht, hadden Cordaro, Skulason en Troisi geen weet van die afspraak. “Ik ga er van uit dat ik niet zal worden geschorst, want vraag me niet waarom de scheidsrechter rood trok”, meende Cordaro, terwijl ook Skulason zijn uitsluiting onterecht vond. “Ik raakte de speler per ongeluk.” Nochtans spreken de tv-beelden behoorlijk in het nadeel van de IJslander.

Zou Onur Kaya overigens gedacht hebben dat de persstop niet gold voor de sociale media? Op Twitter postte hij een klein halfuur na de wedstrijd: “Jammer dit te moeten zeggen, maar de arbitrage in België is een klucht.” Geen woord viel er te horen of te lezen over het spelniveau van Essevee, dat in de tweede helft weer onder het vriespunt zakte. En dat was niet alleen het gevolg van de numerieke meerderheid van Cercle.