Zulte Waregem klopt KV Oostende met 1-3 en raakt weg van de laatste plaats

© BELGA
Redactie KW

Opmerkelijk : alle doelpunten werden vrijdagavond gemaakt door verdedigers!


© BELGA

In een uitverkocht Albertparkstadion (6.560 toeschouwers) werd vrijdagavond de West-Vlaamse derby tussen KV Oostende en Zulte Waregem afgewerkt. Coach Vanderbiest bracht Jali en Ruiz opnieuw tussen de lijnen en verwees Jonckheere en Canesin naar de bank. Een fikse regenbrui zorgde voor een sompige grasmat waarop beide teams een afwachtende houding aannamen in de openingsfase van de wedstrijd.

Zulte Waregem klopt KV Oostende met 1-3 en raakt weg van de laatste plaats


© BELGA

Onder het oog van voorzitter en kersvers euromiljardair Marc Coucke was het eerste wapenfeit voor de bezoekers via Sylla, maar Ovono ging goed plat. Bij de eerste tegenprik van Oostende was het wel meteen prijs. Coulibaly stuurde Siani in het straatje, maar N’Diaye schoffelde de middenvelder net buiten de zestien onderuit, wat hem overigens slechts op geel kwam te staan. De vrije trap belandde via het muurtje in corner die door Wilmet op het hoofd van Brillant werd geschilderd, goed voor de 1-0.

Zulte Waregem klopt KV Oostende met 1-3 en raakt weg van de laatste plaats


© BELGA

Lang kon de thuisploeg die voorsprong echter niet vasthouden, want luttele minuten later stonden de bordjes weer in evenwicht na een gelijkaardige fase aan de overkant waar N’Diaye Ovono kansloos liet. De eerste helft kende voorts een rommelig vervolg zonder noemenswaardige kansen. Oostende kwam gretiger uit de kleedkamer en voerde de druk op, maar Essevee hield probleemloos stand.

Zulte Waregem klopt KV Oostende met 1-3 en raakt weg van de laatste plaats


© BELGA

Het was immers Verboom die na een individuele actie en knap schot voor de nieuwe bezoekende bonus zorgde. Berrier bood Coulibaly kort daarop de gelijkmaker aan op een dienblad, maar de compleet vrijstaande spits kopte in de handen van Bossut. De wedstrijd werd bitsiger na een opeenstapeling van fouten bij Essevee, dat een muur optrok voor eigen doel. Even veerde het thuispubliek op toen Coulibaly het geloste schot van Berrier kon binnentikken, ware het niet dat de lijnrechter reeds had gevlagd voor buitenspel. Op een snedige counter velde D’Haene weliswaar het Oostendse verdict toen hij een voorzet van uitblinker Troisi ongehinderd mocht binnenkoppen.

Zulte Waregem klopt KV Oostende met 1-3 en raakt weg van de laatste plaats


© BELGA

Een nieuwe mokerslag voor Oostende nadat het vorige week ook al verloor op het veld van Waasland-Beveren. Voorzitter Coucke liet het niet aan zijn hart komen en trakteerde de talrijke supporters van Zulte Waregem op een vat bier na de match.

In de stand doet Essevee een goede zaak. Zulte Waregem springt voorlopig over Lierse en Cercle Brugge (alle twee 12 punten) naar de 14e plaats. Wat het puntenaantal (13) van Zulte Waregem betreft, moet opgemerkt worden dat het stopgezette duel bij Standard (1-2) nog niet is verrekend. KV Oostende is 10e.

Zaterdag staan nog drie wedstrijden op het programma. Om 18u speelt promovendus Moeskroen-Péruwelz gastheer voor Charleroi. Twee uur later worden Kortrijk/Lierse en KV Mechelen/Cercle Brugge op gang gefloten.

Het zwaartepunt van de 15e speeldag ligt op zondag. De confrontatie tussen AA Gent en Anderlecht, respectievelijk de tweede en de leider in de stand, is om 14u30 de topaffiche. Om 18u kijkt Club Brugge Westerlo in de ogen. Racing Genk/Standard en Lokeren/Waasland-Beveren sluiten de 15e speeldag af.

(BELGA/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier