Zulte Waregem kan vroege tegentreffer Genk niet uitwissen

Tom Van Houtte

De Limburgers hadden genoeg aan één doelpunt, opgezet en afgewerkt door hun Spaanse regisseur Pozuelo, om de volle buit mee te graaien in het Regenboogstadion.

In vergelijking met de 4-2-nederlaag in en tegen KV Oostende was er in de basis geen plaats voor Gertjan De Mets (knie), Nill De Pauw en Aaron Leya Iseka. Zij werden vervangen door Michaël Heylen, Alessandro Cordaro en Ivan Saponjic. Voor Cordaro betekende het zijn eerste basisplaats van het seizoen. Ook van Peter Olayinka was er nog altijd geen sprake, nadat de Nigeriaan zich tijdens de opwarming in Vitesse blesseerde aan de knie. De opvallendste keuze van Francky Dury situeerde zich op het middenveld, waar hij verdediger en ‘speler van de maand oktober’ Sandy Walsh posteerde.

Verre poging van Cordaro

De eerste kans van de partij leverde meteen ook het eerste doelpunt op. Alejandro Pozuelo opende perfect tot bij Jerre Uronen, de Finse linksback legde van op links terug waar Pozuelo kwam aangelopen om zijn zelf opzette actie af te ronden: 0-1 na 7 minuten. De reactie van Zulte Waregem liet niet al te lang op zich wachten: een bedrijvige Cordaro probeerde Danny Vukovic van ver te verrassen, maar de Genkse doelman bracht redding.

Veel doelgevaar viel er in het eerste halfuur niet te bespeuren, tot een grondscherend schot van Saponjic tegen de paal belandde. Op slag van rust werd Saponjic bediend door Cordaro, maar de Serviër kreeg de bal ongelukkig tegen de schouder, dus weg gevaar.

Bijna 0-2

Op het uur hing de 0-2 in de lucht bij een Genkse hoekschop, die op het hoofd van Joseph Aidoo terechtkwam. Gelukkig voor Essevee ging de kopbal van de Ghanees nipt naast.

Kort na het uur stuurde Dury Idrissia Doumbia en Aaron Leye Iseka het veld op ten nadele van Julien De Sart en Alessandro Cordaro. Die laatste wissel begeleidde een deel van het publiek met ‘awoert’-geroep.

Het was echt niet de namiddag van Ivan Saponjic, want in de 71ste minuut goed ingelopen op een voorzet van Onur Kaya, tilde hj de botsende bal nog over het doel van Vukovic. Aan de overzijde vloog een schot van Thomas Buffel over de kooi van Louis Bostyn, die in minuut 84 een schot van Siebe Schrijvers onschadelijk maakte. Schrijvers liet in de toegevoegde tijd nog na om de thuisploeg helemaal uit te tellen. Zulte Waregem kon evenwel niet meer profiteren, want Davy De fauw joeg een ultieme vrije trap de tribunes in. Eindstand: 0-1. Essevee blijft verweesd achter met 0 op 21.