Zulte Waregem kan tegen KV Mechelen de 0 niet wissen

Na de nederlaag van vorige week op Racing Genk verloor Essevee nu ook zijn tweede wedstrijd in de nacompetitie tegen KV Mechelen (0-1). Het belooft een troosteloze play-off 2 te worden voor de armada van Francky Dury.

Een door blessures vertimmerd Zulte Waregem tekende voor de eerste kans van de wedstrijd, maar na een mooie verre bal van Chuks Aneke en dito voorzet van Ghislain Gimbert joeg Karim Rossi het leer in de 2de minuut hoog over. Bij een volgende aanvallende fase van de thuisploeg ging een slalommende Gimbert neer in de zestien, maar scheidsrechter Colemonts zag er geen penaltyfout in. De eerste keer dat de bezoekers het vuur aan de lont staken, rinkelde de kassa al meteen. Amper 6 minuten waren we ver toen Laurens Paulussen met een lage schuiver in de linkerbenedenhoek de 0-1 op het bord zette.

‘Inzet en vechtlust’

De spionkop van Essevee ontvouwde bij aanvang van de wedstrijd spandoeken waarop ‘Inzet en vechtlust voor de fans’ te lezen stond, maar dat konden ze de thuisploeg niet meteen verwijten. Zulte Waregem probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken, zonder echt gevaarlijk te zijn. En het blijft maar in het zeer van dit seizoen vervallen: dat het achterin op wankele benen staat. Door een onoplettendheid kreeg Sofiane Hanni rond het halfuur de vrijheid na een spelherneming, maar de Mechelaar weigerde er gebruik van te maken. De rest van de eerste 45 minuten is het vermelden niet waard.

Tijdens de rust maakten enkele gewezen coryfeeën van Zulte Waregem even hun opwachting op het veld: het deed de thuisfans opnieuw van betere tijden dromen. Francky Dury deed met de inbreng van Aleksandar Trajkovski voor Rossi en Mo Messoudi voor Jørgensen hetzelfde.

Geen beterschap na rust

Maar er kwam ook na de pauze geen beterschap in het spel van Zulte Waregem, wel integendeel. Het was wachten op een actie van Olafur Skulason, op karakter, om een klein beetje animo in de partij te krijgen. Maar een bos van Mechelse benen verhinderde dat zijn schot(je) gevaarlijk kon worden. In de 66ste minuut viel een bal uit hoekschop pal voor de voeten van Gimbert, maar de paal verhinderde de 1-1. De match gleed af naar een uiterst bedenkelijk niveau en Mechelen vond het goed zo. Aneke kopte nog naast en knalde hoog over. Een schot van Trajkovski ging tussendoor niet zo ver over de kooi van Anthony Moris, maar de overwinning van de Maneblussers was een feit.