Zulte Waregem kan niet winnen van SW Harelbeke

In een oefenwedstrijd die bijzonder weinig om het lijf had vielen beide goals in de eerste helft.

Bij Essevee, dat in elke helft met een ander elftal aan de aftrap verscheen, maakte Steve De Ridder zijn officieus debuut. Abou Diallo is met de Franse U19 de laatste fase van de voorbereiding op het EK ingegaan en was er dus niet bij in Harelbeke.

In erg warme omstandigheden bracht Sebastiaan Brebels (foto) de bezoekers op het kwartier 0-1 voor door een voorzet van Mbaye Leye van dichtbij binnen te tikken. Valentin Romont bracht de bordjes op slag van rust in evenwicht. Hij krulde een vrijschop heerlijk in de kruising.

Na de pauze kreeg Zulte Waregem wel wat kansen, maar in een verder bloedloze tweede helft mocht het blij zijn dat Formose Mendy met een ultieme interventie de thuisploeg van de 2-1 kon houden.