Zulte Waregem huurt Italiaanse doelman van Juventus

Redactie KW

De Italiaan Nicola Leali is de nieuwe doelman van Zulte Waregem, zo kondigde Essevee donderdag aan op de clubwebsite.

De 24-jarige Leali wordt voor één seizoen gehuurd van de Italiaanse topclub Juventus. Zulte Waregem kon ook een aankoopoptie afdwingen.

“Het gesprek met de sportieve staf overtuigde me om voor deze club te kiezen”, verklaarde de Italiaanse goalie. “Het vooruitzicht van Europees voetbal is een grote motivatie.”

Leali werd vorig seizoen door Juventus uitgeleend aan het Griekse Olympiakos. Hij speelde alle wedstrijden in de Europa League voor de club uit Piraeus en speelde ook dertien wedstrijden in de competitie. In de Europa League werd Olympiakos in de achtste finales uitgeschakeld door het Turkse Besiktas, in de competitie werd het kampioen met zes punten voorsprong op PAOK Saloniki.

Voor Zulte Waregem is Leali na verdedigers Michaël Heylen (Anderlecht) en Sandy Walsh (Racing Genk), middenvelders Nill De Pauw (Guingamp), Gertjan De Mets (KV Kortrijk), Ben Reichert (Hapoel Tel Aviv), Julien De Sart (Zulte Waregem, huur), Idrissa Doumbia (Anderlecht, huur) en Fredrik Oldstrup Jensen (Odds BK) en spitsen Ivan Saponjic (Benfica, huur), Peter Olayinka (AA Gent, huur) en Aaron Leya Iseka (Anderlecht, huur) de twaalfde aanwinst.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier