Zulte Waregem houdt vroege voorsprong niet zonder moeite vast tegen Lokeren

Aleksandar Trajkovski nette het enige doelpunt van de wedstrijd waarin Essevee overigens een penalty miste.

In vergelijking met het duel van vorige week op Club Brugge vervingen Idrissa Sylla en Jesper Jørgensen, beiden terug uit blessure, de geblesseerde Olafur Skulason (hamstring) en Théo Bongonda in het basiselftal van Francky Dury.

De thuiscoach stelde voor de winterstop nog minstens drie punten voorop en dus nam Zulte Waregem meteen het initiatief. Na 7 minuten leverde dat al de 1-0 op: Aleksandar Trajkovski schoot in één tijd een voorzet van James Troisi via de paal binnen.

Halverwege de eerste helft liet de thuisploeg de kans liggen om Lokeren al vroeg uit te tellen. Nadat Nill De Pauw Trajkovski neerhaalde in de zestien, trapte Troisi de penalty hoog over. En zeggen dat het pas de eerste strafschop voor Zulte Waregem in deze competitie was.

Een zwak Lokeren kon daar amper iets tegenoverstellen, tot grote ergernis van trainer Peter Maes aan de zijlijn. Op de eerste echte Waaslandse kans was het wachten tot 2 minuten voor rust. Hans Vanaken gaf voor tot bij Alexander Scholz, maar Mbaye Leye werkte diens kopstoot over het doel van Sammy Bossut. Kort daarop probeerde Troisi met een afstandsschot zijn strafschopmisser recht te zetten. De bal ging niet zo ver naast.

Bij het begin van de tweede helft kregen Leye en Gregory Mertens namens de bezoekers hun pogingen niet binnen het kader. Lokeren had veldoverwicht, maar tot veel dreiging leidde dat niet meteen. De Pauw viseerde in de 67ste minuut de linkerkruising en zijn schot zoefde niet zo gek ver naast. De thuisploeg leek compleet in slaap gewiegd.

Thuisaanhang houdt adem in

Een kwartier voor affluiten kon Troisi de bezoekende doelman Copa niet in verlegenheid brengen met een laag schot. Een knal aan de overzijde van Kilian Overmeire was al niet gevaarlijker. Op basis van het overwicht in de tweede helft en de kansen verdiende Lokeren de gelijkmaker. Bossut stond pal op een uithaal van de ingevallen Cyriel Dessers en Overmeire trapte de rebound maar net over. Een fase waarbij de thuisaanhang de adem inhield. Maar de vroege 1-0-stand veranderde niet meer waardoor Essevee nu opklimt naar een met Westerlo gedeelde 11de plaats met 22 punten.