Zulte Waregem houdt het bij 0-1 in Oudenaarde

Jens Naessens toonde ook in Oudenaarde dat hij nog altijd het doel weet staan. © BELGA
Tom Van Houtte

Jens Naessens zorgde kort voor de pauze voor de enige treffer van deze oefenwedstrijd, die arm was aan kansen.

KSV Oudenaarde, dat volgend seizoen uitkomt in de eerste amateurliga, is een jaarlijkse sparringpartner van Essevee en neemt die opdracht altijd ter harte. Zulte Waregem, dat in de voormiddag nog had getraind, deed er ruim 40 minuten over om om voorsprong te komen. Mbaye Leye leverde vanop de rechterflank een gemeten voorzet af op Jens Naessens, die het leer tegen het net kopte. Voor de teruggekeerde Naessens al de derde treffer deze voorbereiding na zijn twee rozen van vorige week op Racing Waregem.

In de tweede helft – we waren toen al in het laatste kwartier – kregen Azzeddine Zaidi en Jonathan Benteke nog kansen op de score op te drijven, maar het bleef 0-1 in Oudenaarde. Onur Kaya (bil), Henrik Dalsgaard (lies) en Lukas Lerager (verstuiking) bleven uit voorzorg aan de kant.

Startelftal Zulte Waregem: Steppe (46′ Bostyn), De fauw, Derijck, Lepoint, Hamalainen (46′ Verboom), Meïté, Coopman, Cordaro, Vetokele, Leye, Naessens.

Zulte Waregem na 60 minuten: Bostyn, Taillieu, Baudry, De Smet, Verboom, Essikal, Soenens, Ekangamene, Brebels, Zaidi, Benteke.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier