Zulte Waregem haalt Steve De Ridder terug naar België

© BELGA
Redactie KW

De details van de transfer zijn nog niet officieel, maar wellicht huurt Essevee de polyvalente Belgische aanvaller voor een seizoen van zijn Deense club Kopenhagen.

De 28-jarige Steve De Ridder is sinds dit seizoen actief bij FC Kopenhagen, tweede in de Deense hoogste klasse, waar de competitie nog aan de gang is. De Ridder en Kopenhagen speelden vorig najaar nog in de Europa League tegen Club Brugge. De Ridder verscheen 15 keer aan de aftrap in de Deense competitie en scoorde 2 goals.

“SV Zulte Waregem toonde enkele jaren geleden al heel concrete interesse”, aldus de nieuwkomer. “Dat heeft me gecharmeerd, maar de overgang is toen niet doorgegaan. Nu heeft de club opnieuw heel kort op de bal gespeeld. Ik ben ze al die jaren blijven volgen en Zulte Waregem heeft toch een mooi parcours afgelegd. Ik had onmiddellijk een goed gevoel bij de besprekingen en voelde direct vertrouwen. Ik sta te popelen om er opnieuw in te vliegen op de Belgische velden.”

Passage in Engeland

De Belg kan zowel als diepste man, als tweede spits of op de rechterflank worden uitgespeeld en is eerder de man van de laatste pass dan van de goals. De voorbije seizoenen verdedigde De Ridder ook de kleuren van Utrecht, Southampton, Bolton Wanderers en De Graafschap, maar zijn passage in Engeland was geen al te groot succes. De enige Belgische clubs die De Ridder tot dusver vertegenwoordigde waren AA Gent en VW Hamme.

Na verdedigers Cédric D’Ulivo en Marvin Baudry en doelman Kenny Steppe is Steve De Ridder de vierde inkomende transfer van Zulte Waregem tijdens deze zomermercato.

(TVW-foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier