Zulte Waregem haalt middenvelder die overbodig was bij AA Gent

Marko Poletanovic poseert trots in het shirt van zijn nieuwe club. © Foto Essevee
Tom Van Houtte

Essevee heeft de transfer van Marko Poletanovic afgerond. Het huurt de middenvelder uit Servië tot het einde van het seizoen en bedong bij de Buffalo’s ook een ‘interessante’ (lees: betaalbare) aankoopoptie.

Zulte Waregem ligt momenteel op play-off 1-koers, maar dat betekent niet dat coach Francky Dury helemaal tevreden is over zijn kern. Onlangs werd al de Deense rechtsback Henrik Dalsgaard gehaald en de tweede versterking komt van dichter bij huis: Essevee heeft middenvelder Marko Poletanovic (22) weggeplukt bij AA Gent. Diezelfde Poletanovic blies eerder deze transferperiode een huurovereenkomst met Oud-Heverlee Leuven op, maar in een verblijf aan de Gaverbeek heeft hij duidelijk wel zin.

“Goede stap in mijn carrière”

“Dit is een goede stap in mijn carrière. Ik wil bij Essevee meer speelminuten sprokkelen, want dat is belangrijk voor mijn ontwikkeling”, aldus de gewezen Servische jeugdinternational. “Ik kom in een goed team terecht en ik had direct een goed gevoel. Alles werd perfect geregeld en ik ben onder de indruk van de trainingsaccommodatie. Ik hoop met mijn fighting spirit een belangrijke speler te worden voor Zulte Waregem. Ik geef me altijd 100 procent.”

Aanvoerder in zijn thuisland

Poletanovic, voor wie in Waregem een meerjarig contract klaarligt als zijn huurperiode meevalt, was op jonge leeftijd aanvoerder bij FK Vojvodina in zijn moederland, waar hij in januari 2015 door landskampioen AA Gent tot een overgang naar de Belgische competitie werd verleid. Bij de Gentenaren leek hij na enkele sterke prestaties in play-off 1 van vorig seizoen een revelatie te worden, maar hij kon de lijn niet doortrekken naar dit seizoen, mede door de moordende concurrentie bij de Buffalo’s. Voor Nieuwjaar kwam Poletanovic, verspreid over drie invalbeurten, amper 45 minuten in actie.

Poletanovic was afgelopen week nog met AA Gent op trainingskamp in Spanje.
Poletanovic was afgelopen week nog met AA Gent op trainingskamp in Spanje.© Belga

Polyvalente middenvelder

De nieuwste Essevee-aanwinst vergroot de keuzemogelijkheden van Francky Dury, want hij kan op meerdere posities op het centrale middenveld worden uitgespeeld. Bedoeling is alvast dat de Serviër het voetballend vermogen in de as van het team vergroot.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier